- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πώς θα ήταν ο Τζέιμς Μποντ του Ντάνι Μπόιλ;
Ο σκηνοθέτης αποχώρησε νωρίς από την παραγωγή
Ο Ντάνι Μπόιλ ο οποίος είχε αναλάβει να σκηνοθετήσει την τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ αλλά αποχώρησε αναφέρεται στο πώς θα ήταν η δική του εκδοχή.
Ο Βρετανός σκηνοθέτης του «Trainspotting», «Slumdog Millionaire», του «127 Ωρες» και του «Steve Jobs» ο οποίος αποχώρησε από την παραγωγή λόγω καλλιτεχνικών διαφορών με το στούντιο αναφέρεται στη δική του εκδοχή του Τζέιμς Μποντ.
Ως γνωστόν, η τελευταία ταινία του Μποντ «No Time to Die» (αρχικά γνωστή ως Bond 25) ξεκίνησε να γυρίζεται το 2018 και βγήκε στα σινεμά το 2021 ελέω πανδημίας και καλλιτεχνικών διαφορών. Πριν ο Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα αναλάβει την σκηνοθεσία του κύκνειου άσματος του Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο τον Μποντ, ο Ντάνι Μπόιλ ήταν εκείνος στον οποίον είχαν δοθεί τα σκηνοθετικά ηνία, σε σενάριο του Τζον Χοτζ.
Τέσσερα χρόνια μετά ο Μπόιλ, μιλώντας στο βρετανικό Esquire, αποκάλυψε το πως θα ήταν η δική του ταινία η οποία θα είχε στοιχεία από το κλασικό σκηνικό του Ψυχρού Πολέμου των πρωτότυπων ταινιών, τοποθετώντας τον 007 στην Ρωσία.
«Θυμάμαι ότι σκέφτηκα αν πρέπει πραγματικά να ασχοληθώ με τα franchises; Επειδή τα στούντιο δεν θέλουν πραγματικά κάτι διαφορετικό. Θέλουν να το φρεσκάρεις λίγο, αλλά όχι να το αμφισβητήσεις πραγματικά, και θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό με αυτό τον Μποντ. Παραδόξως - θα ήταν πολύ επίκαιρο τώρα - όλα διαδραματίστηκαν στη Ρωσία, από όπου φυσικά ήρθε ο Μποντ, στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Διαδραματίζονταν στη σημερινή Ρωσία όπου και θα επέστρεφε, και απλώς έχασαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτό. Ηταν πραγματικά κρίμα», είπε ο Μπόιλ.
Στο ζήτημα είχε αναφερθεί και ο σχεδιαστής παραγωγής της ταινίας Μαρκ Τίλντσλεϊ στο Total Film λέγοντας: «Δυστυχώς ο Ντάνι, ενώ παρουσίασε εξαιρετικά πράγματα στην αρχή, είχε κάποιες τρελές και πρωτοποριακές ιδέες για τον Μποντ, οι οποίες δε συμφωνούσαν με όσα πίστευαν οι παραγωγοί Μπάρμπαρα Μπροκόλι και Μάικλ Γουίλσον. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον του δώσουν άλλη μια ευκαιρία και συνεργαστούν ξανά».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός διαπραγματεύεται τον ρόλο της στο πολυαναμενόμενο σίκουελ
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.