- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Θ. Πελαγίδης & Μ. Μητσόπουλος «Who’s to Blame for Greece?
Το νέο βιβλίο των Θοδωρή Πελαγίδη & Μιχάλη Μητσόπουλου καλύπτει όλη την ταραχώδη περίοδο της προηγούμενης δεκαετίας
Νέο βιβλίο: Θ. Πελαγίδης & Μ. Μητσόπουλος «Who’s to Blame for Greece? - Life After Bankruptcy: Between Optimism and Substandard Growth» (MacMillan Palgrave)
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Θοδωρή Πελαγίδη & Μιχάλη Μητσόπουλου με τίτλο «Who’s to Blame for Greece? - Life After Bankruptcy: Between Optimism and Substandard Growth», από τις διεθνείς εκδόσεις MacMillan Palgrave (London), June 2021.
Σε 432 σελίδες, το βιβλίο καλύπτει όλη την ταραχώδη περίοδο της προηγούμενης δεκαετίας με ιδιαίτερη έμφαση στις αιτίες της οικονομικής κρίσης (κεφ. 3 & 6), τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας την «περίοδο της τρόικας» 2010-2014 (κεφ. 4 & 5), τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα της πολιτικής της «εσωτερικής υποτίμησης» όπως αυτή εφαρμόστηκε (κεφ. 5), αλλά και τις ευκαιρίες που δεν αξιοποιήθηκαν για ισχυρή ανάκαμψη (κεφ. 8 ), την περίοδο από το 2015 και εντεύθεν (κεφ. 10-11). Το μέρος V του βιβλίου (κεφ. 13-20) καλύπτει ζητήματα της ευρωπαϊκής στρατηγικής (κεφ. 13) και ενοποίησης που επηρεάζουν την ελληνική οικονομία, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση του πολιτικοοικονομικού συστήματος (κεφ. 14), αλλά και κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό της ανάκαμψης της μεταποίησης (κεφ. 15), του διαρθρωτικού προβλήματος της φορολογικής πολιτικής (κεφ. 17 & 18), αλλά και των οικονομικών προοπτικών υπό την επίδραση της πανδημίας (κεφ.19).
Πρόκειται για το τρίτο διεθνές βιβλίο των συγγραφέων μετά από τα Understanding the Crisis in Greece. From Boom to Bust (MacMillan Palgrave 2011 & 2012) & Greece. From Exit to Recovery? (Brookings 2014).
Διαβάστε τη συνέντευξη του Θοδωρή Πελαγίδη στην Αγγελική Μπιρμπίλη εδώ
Για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο (κεφάλαια, κτλ.) εδώ. Στην ίδια ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου μπορείτε να ανατρέξετε σε ένα μικρό μέρος του κάθε κεφαλαίου σύμφωνα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πολύτιμο αντίτυπο του «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» πέρασε πλέον στη Βρετανική Βιβλιοθήκη
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Η Μαρία Μπούρη, επιμελήτρια της έκδοσης, μιλάει για την ανθρωπιστική διάσταση της ιατρικής, τη σχέση γιατρού-ασθενούς και τον ρόλο της παιδείας στην άσκηση της ιατρικής.
Ο Δρ. Zaldy Tan μιλά για την απώλεια μνήμης, την άνοια και το Αλτσχάιμερ, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για ασθενείς, οικογένειες και φροντιστές.
Η αγάπη για τα βιβλία ως κοινός τόπος ή ως ακόμη ένα κριτήριο κατηγοριοποίησης;
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου 2026 από τις εκδόσεις Μίνωας
Το μυθιστόρημα του Carsten Henn «Ο φούρναρης που ζύμωνε ιστορίες» (μετάφραση Μαρία Μαντή) κυκλοφορεί την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Πίσω από το θαυμαστό οικοδόμημα της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκέντρωσης του ανθρώπινου πνευματικού κεφαλαίου
Νέες κυκλοφορίες, πολυαναμενόμενες επανεκδόσεις και μεγάλα ονόματα από την Ελλάδα και τον κόσμο. Τι φέρνουν οι εκδοτικοί οίκοι στο φθινοπωρινό αναγνωστικό ραντεβού.
Στο βιβλίο «Το μυστικό των μυστικών» οι δύο ήρωες μπλέκονται σε μια περιπέτεια που ξεπερνάει τη φαντασία της τεχνητής νοημοσύνης – ή μήπως όχι;
Ο Δοξιάδης χρησιμοποιεί ένα σύνθετο αφηγηματικό οικοδόμημα για να μιλήσει για τη λογοτεχνία, την ιστορική μνήμη, τον μύθο και την πραγματικότητα, την ιδεολογική χειραγώγηση και τη διαφθορά της πνευματικής ελίτ.
Ένα βιβλίο για παιδιά και για μεγάλους, το τρυφερό ντεμπούτο της Ιωάννας Κράνια
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Ποίηση, νέοι συγγραφείς, Creative Europe, αστυνομική λογοτεχνία, μουσική και δράσεις για παιδιά στο πρόγραμμα από 14 έως 20 Σεπτεμβρίου
Στα ράφια του φιλοξενούνται περισσότεροι από 20.000 τίτλοι, κυρίως εκπαιδευτικά βιβλία για όλες τις δημοφιλείς γλώσσες, αλλά και για λιγότερο διαδεδομένες, όπως τα κινεζικά, τα κορεατικά και τα αραβικά
Το «Μόνιτορ» και «Οι έξι καμπίνες του “Καλυψώ”» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Τι γίνεται όταν μια instagrammable trad wife καλείται να ζήσει με κάθε λεπτομέρεια τον ρόλο της παραδοσιακής συζύγου που υποδύεται μπροστά στις κάμερες του Insta;
Ο συγγραφέας αφηγείται ένα πραγματικό σκάνδαλο πώλησης αίματος στη σύγχρονη Κίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.