Tip of the day

Πού θα βρεις δωρεάν σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα

Ένα ζευγάρι ξυλουργών στο Περιστέρι φτιάχνουν ξύλινα σπιτάκια και τα στέλνουν σε όλη την Ελλάδα

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπιτάκια για αδέσποτα ζώα

Η Ελένη Αντωνοπούλου και ο Αντώνης Κατσίδης φτιάχνουν αφιλοκερδώς σπιτάκια για τα αδέσποτα

Τα αδέσποτα στους δρόμους της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και στα νησιά, είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα. Τα σκυλάκια και τα γατάκια είναι εκτεθειμένα, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, στις αντίξοες συνθήκες, το κρύο και την βροχή αλλά και στους κινδύνους καθώς κοιμούνται συχνά στο οδόστρωμα ή κάτω από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Σε αυτό, αποφάσισε να δώσει λύση ένα ζευγάρι μαραγκών κατασκευάζοντας στο εργαστήρι τους στο Περιστέρι αφιλοκερδώς σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα, και τα οποία αποστέλλουν σε όλη την Ελλάδα.  

Σπιτάκια για αδέσποτα ζώα

«Μεγάλωσα στην επαρχία μαζί με ζώα και πάντα είχα μεγάλη αγάπη γι’ αυτά. Έτσι πριν από 9 μήνες, αποφάσισα να προσφέρω από την μεριά μου -όπως μπορώ- ώστε να κάνω καλύτερη την ζωή των τετράποδων. Έτσι, μαζί με τον σύντροφο-συνεργάτη μου, κατασκευάζουμε σπιτάκια μέσα στα οποία μπορούν να κοιμούνται και να προστατεύονται», θα μου πει η Ελένη Αντωνοπούλου που με τον Αντώνη Κατσίφη ξεκίνησαν αυτή την όμορφη πρωτοβουλία.

Σπιτάκια για αδέσποτα ζώα

Κατασκευάζουν λοιπόν σπίτια σε διάφορα σχέδια, μικρά, μεγάλα, σε μορφή πυραμίδας, κυψέλης, ενώ κάποια θυμίζουν έπιπλα σπιτιού όπως κομοδίνα, στα οποία μπορούν να μείνουν πολλές γάτες μαζί. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, όπως μου λένε: «Έχουμε δημιουργήσει εκατοντάδες σπιτάκια γιατί ή ζήτηση από τον κόσμο είναι τεράστια. Τα στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα και τα τοποθετούν σε πεζοδρόμια, πάρκα, πλατείες ή αυλές. Το  μόνο που τους ζητάμε είναι να φροντίζουν λίγο την κατάστασή τους, για παράδειγμα επειδή το ξύλο δεν είναι αδιάβροχο, αν μπορούν να τοποθετούν κάποιο νάιλον ή μουσαμά από πάνω τους. Στην προσπάθειά μας έχουμε και κάποιους υποστηρικτές όπως για παράδειγμα την ξυλουργική εταιρεία Χατζιδάκη και την ξυλεμπορική Καρούνος, που αντί να τα πετούν, μας προμηθεύουν με τα ξύλα που δεν χρειάζονται».

Σπιτάκια για αδέσποτα ζώα

Το έργο της Ελένης και του Αντώνη δεν σταματά εκεί καθώς η αγάπη τους δεν αφορά μονάχα τα αδέσποτα αλλά και τον συνάνθρωπο. Έτσι προσφέρουν δωρεάν ξυλουργικές υπηρεσίες και μερεμέτια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τα σπιτάκια που φτιάχνουν για τα αδέσποτα μπορεί να τα δει κανείς στην σελίδα τους στο facebook «Σπέρνουμε Αγάπη Σπέρνουμε Ανθρωπιά».

Ο Αντώνης -ξυλουργικές κατασκευές παντός τύπου- 6988222361

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ