Tip of the day

Πού θα γνωρίσεις την φιλιππινέζικη κουζίνα και θα φας όσο θες με 10 ευρώ

Όχι ακόμη τόσο γνωστή μας αλλά σίγουρα πολύ πολύ νόστιμη

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bulacan Halo Halo: το νόστιμο και αυθεντικό φιλιππινέζικο της Μιχαλακοπούλου με τις έξτρα φιλικές τιμές
© Facebook: Bulacan Halo Halo

Bulacan Halo Halo: το νόστιμο και αυθεντικό φιλιππινέζικο της Μιχαλακοπούλου με τις έξτρα φιλικές τιμές

Στην Αθήνα παρότι αγαπάμε τις ασιατικές γεύσεις, η φιλιππινέζικη κουζίνα δεν είναι και τόσο γνωστή. Όταν μου πρότεινε λοιπόν μια φίλη την περασμένη Κυριακή να την ακολουθήσω σε έναν viral φιλιππινέζικο μπουφέ που είδε στο Tik Tok, μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Η πρώτη μου επαφή με αυτή την κουζίνα ήταν στο πανεπιστήμιο, όταν η συγκάτοικός μου, μισή από το Μπελίζ και μισή από τις Φιλιππίνες μαγείρευε το ωραιότερο πρωινό που έχω φάει μέχρι σήμερα. Με υψηλές προσδοκίες λοιπόν, κατέφθασα στη Μιχαλακοπούλου, σε ένα μικρό, αυθεντικό και πολύ cozy εστιατόριο με πράσινο-γαλάζιους τοίχους, ονόματι Bulacan Halo Halo. Bulacan, είναι η περιοχή από την οποία κατάγεται η Μαρινέλλα, η ιδιοκτήτρια, και halo-halo το τοπικό γλυκό τους που μοιάζει με παγωτό. Σε αυτό το μικρό οικογενειακό μαγαζάκι θα βρεις πεντανόστιμο σπιτικό φαγητό από την πατρίδα της, που μετά από πολλά χρόνια στην Ελλάδα και βλέποντας να ανοίγουν τόσα ασιατικά εστιατόρια, αποφάσισε να ανοίξει το δικό της το 2018.

@karderinos

Το μαγαζί λέγεται Bulacan halo halo και είναι Μιχαλακοπούλου 105 στα Ιλλίσια. #karderinoseats #foryou #foryourpage #fyp #wheretoeat #wheretoeatinathens #athens #greece #greektiktok #greekfoodies

♬ πρωτότυπος ήχος - Karderinos

Κάθε Κυριακή λοιπόν, μπορείτε να φάτε ό,τι και όσο θέλετε από έναν τεράστιο μπουφέ με πεντανόστιμες φιλιππινέζικες λιχουδιές, όπως spring rolls όλων των λογιών, τηγανητό κοτόπουλο, τηγανητή χοιρινή πανσέτα, καλαμαράκι κ.ά., όλα αυτά στην τιμή των 10 ευρώ. Και τις υπόλοιπες μέρες όμως μενού παραμένει πληθωρικό και εξίσου οικονομικό. Αξίζει να δοκιμάσετε την ελαφριά αλλά και χορταστική σούπα mami με noodles, αυγό, λάχανο κινέζικο, σκόρδο τηγανητό, φρέσκο κρεμμύδι και κρέας και φυσικά τα περίφημα spring rolls τους. Άλλες συνταγές του εστιατορίου που ξεχωρίζουν είναι τα Filippino BBQ sticks, δηλαδή σουβλάκια χοιρινού μαριναρισμένα σε γλυκιά και αλμυρή μαρινάδα, ψημένα στη σχάρα, καθώς και το cheese wonton, δηλαδή τηγανητά πουγκάκια με καβούρι και τυρί κρέμα. Παρόλο που στην πόλη μας τα έθνικ εστιατόρια ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, στο Bulacan Halo Halo θα βρείτε τις πιο value for money πολύχρωμες λιχουδιές που θα σας κάνουν να αγαπήσετε την φιλιππινέζικη κουζίνα όπως κι εγώ.

Μιχαλακοπούλου 105, 215 5601678
Ωράριο: 13.30-22.00 (Δευτέρα κλειστά)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ