Tip of the day

Πού θα βρεις το store luggage που σε αφορά, ακόμη κι αν δεν είσαι τουρίστας

Μικρή στάση στο κέντρο για να ξαλαφρώσεις από ό,τι κουβαλάς και να συνεχίσεις τη βόλτα σου

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Store Luggage

Το Store Luggage της Νίκης, στο Σύνταγμα σου λύνει κυριολεκτικά τα χέρια για μια βόλτα στο κέντρο

Πόσες φορές δεν έχω κατέβει για ψώνια στην Ερμού, για να καταλήξω φορτωμένη με σακούλες σαν γαϊδούρι αλλά και με τεράστια όρεξη να συνεχίσω τη βόλτα μου στο κέντρο ή στη γειτονικότατη Πλάκα, να πάω για καφέ ή για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο της περιοχής, στο οποίο διόλου δεν θέλω να σέρνω μαζί μου την πραμάτεια που θα δυσκολέψει τη ζωή μου στα στριμωγμένα τετραγωνικά των μικρών πλην αξιέραστων εστιατορακίων του κέντρου.

Από το εξωστρεφές Store Luggage της Νίκης, που δεν έχει πόρτες ούτε τζαμαρίες αλλά απλά έναν εσωτερικό χώρο σε απευθείας μετάδοση με το πεζοδρόμιο, είχα περάσει πολλές φορές. Και πάντα σκεφτόμουν, τί ωραία ιδέα για τον ταξιδιώτη, που κερδίζει έτσι μια ελεύθερη μέρα, να βολτάρει ανάλαφρος με την ησυχία του, περιμένοντας μια βραδινή πτήση. Έλα, όμως, που κάποια δύσκολη στιγμή, χτύπησε μέσα μου η φαεινή ιδέα και η σωτηρία μαζί, όταν απαλλάχτηκα από πολλά βάρη για να συνεχίσω «κυρία» για ποτάκι στην κοντινή Ηπίτου.

Store Luggage

Το store luggage σου νοικιάζει για 5 ευρώ ένα locker που χωράει τα πάντα, να παρκάρεις όλα όσα σε βαραίνουν, η τιμή πάει με την ημέρα, οπότε δεν έχεις το άγχος της ώρας. Για μεγαλύτερες αποσκευές, οι τιμές αλλάζουν ελαφρώς αλλά αυτό μάλλον σε αφορά αν είσαι Σουηδός σε αιγοπελαγίτικες διακοπές.

Το store luggage, όμως, δεν είναι απλά ένα locker που θα φιλοξενήσει τις ευκαιρίες που αγόρασες στις εκπτώσεις αλλά πολλά περισσότερα. Πουλάει ομπρέλες για την ξαφνική μπόρα και νερά αν δεν βρίσκεις κάτι πιο πρόχειρο στα πέριξ. Μπροστά, θα δεις έναν μεγάλο πάγκο που θα σε ξενίσει με την απρόοπτη και εκτός θέματος πραμάτεια του: όσπρια, καρύδια, αμύγδαλα, μέλι, σταφίδες μαύρες και ξανθές, κάσιους ανάλατα και αλατισμένα. Η συσκευασία προδίδει μικρή, τοπική παραγωγή, προφανώς κάποιου εκ των ιδιοκτητών, με ρίζες στο χωριό. Τα φασόλια και τα ρεβίθια που αγόρασα αποδείχτηκαν άκρως βραστερά και πεντανόστιμα.

Store Luggage

Στα συν θα προσθέσω την ευγένεια των παιδιών που άμα είσαι φορτωμένος και δεν βρίσκεις ταξί, θα τηλεφωνήσουν την εταιρία που συνεργάζονται για να σου φέρει το σωτήριο όχημα στην πόρτα.

Νίκης 17, Σύνταγμα, storeluggage.gr 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ