Tip of the day

Πώς θα έρθουν τα βιολογικά λαχανικά από τον παραγωγό στην πόρτα σου;

Kατευθείαν από το μποστάνι, με ένα μέιλ ή ένα τηλεφώνημα και σε τιμές που αξίζουν

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
biobox

Με το biobox η σοδειά της εβδομάδας καταφθάνει από τα Μεσόγεια σπαρταριστή στην πόρτα σου

Όλοι παραπονιόμαστε για την ακρίβεια, όμως εξακολουθούμε να ψωνίζουμε τα πάντα όλα από το σούπερ-μάρκετ, το οποίο δεν κάνει και τίποτα για να μας απαλύνει τον πόνο. Ωστόσο, άλλο μεγάλο πρόβλημα της εποχής είναι και η ποιότητα (και γι' αυτό δεν άκουσα και πολλούς να ανησυχούν και να παραπονιούνται). Είναι και ο πλανήτης, είναι η εντατική καλλιέργεια που σκοτώνει τη γη και μολύνει το περιβάλλον, είναι τα φυτοφάρμακα που μολύνουν τον οργανισμό μας, είναι και το μέλλον του μικρού παραγωγού που πασχίζει για το καλύτερο αλλά άντε να τον βρεις άμα μένεις στο Παγκράτι. Και στο τέλος, είναι και η νοστιμιά. Εθισμένοι στην επίπεδη γεύση του υπερτροφικού μαρουλιού, έχουμε ξεχάσει τη χλωροφυλένια δροσιά του αγνού κανονικού, έχουμε ξεχάσει τη γλύκα του παντζαριού και το γήινο άρωμά του, έχουμε ξεχάσει πώς είναι ένας μαϊντανός που μοσχοβολά πριν καν τον ψιλοκόψεις.

biobox

Η Aλεξάνδρα Βαλοπετροπούλου, που έχει διατελέσει και πρόεδρος των βιολογικών καλλιεργητών, έχει την απάντηση, μας δίνει και τη λύση. Μπορεί να σπούδασε αρχαιολογία στη Ρώμη αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκε με τις ανασκαφές. Πέρασε μια δεκαετία της ζωής της σαν διευθύντρια παραγωγής ταινιών και διαφημιστικών σποτ για την τηλεόραση μέχρι που αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να επιστρέψει στη Φύση, σε ένα κτήμα 40 στρέμματα στα Μεσόγεια, αναζητώντας τη γαλήνη αλλά και το χρόνο που απαιτούσε η ανατροφή του γιού της. Από κείνη την πρώτη περίοδο μέχρι σήμερα, η πορεία της Αλεξάνδρας πέρασε από πολλά κύματα. Μελέτες, σεμινάρια, συνεργασίες με άλλους βιοκαλλιεργητές και η βοήθεια του γεωπόνου της έδειξαν το μονοπάτι της ορθής καλλιέργειας μέχρι να μεταμορφωθεί από αστή καριερίστα σε νέα αγρότισσα που πουλάει τα λαχανικά της στις βιολογικές αγορές.

Το biobox της είναι μια φαεινή ιδέα αλλά και μια ιδανική λύση για μας που δεν έχουμε το χρόνο να κυνηγήσουμε τις λαϊκές αγορές αλλά πολύ θα θέλαμε τη νοστιμιά του αγνού λαχανικού και τα οφέλη της. Το μαγικό κουτί κυκλοφορεί σε 4 μεγέθη, για ένα άτομο, μια μικρή, μια μεγάλη ή μια πολύ μεγάλη οικογένεια, περιέχει γύρω στα 12 πιο βασικά φρούτα και λαχανικά και είναι πάντα μια έκπληξη, ανάλογα με τη σοδειά, την εποχή και τον καιρό. Πιστοποιημένα βιολογικά, σαν είχες δικό σου μποστάνι!

biobox.gr2299112975, info@biobox.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ