Tip of the day

Πού θα βρεις το δισκάδικο με τα άπαντα της metal στην Αθήνα

Από τις κλασικές metalιές μέχρι τις πιο underground

Μπεθ Τσαλίκη
Μπεθ Τσαλίκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
No Remorse

No Remorse: Tο δισκάδικο που αγκαλιάζει όλη τη metal σκηνή

Με το No Remorse έχουμε τα ίδια χρόνια «λειτουργίας» (κυριολεκτικά και μεταφορικά): Είμαστε 25 χρονών, μόνο που εκείνο διάλεξε να γεννηθεί την ημέρα των ερωτευμένων: 14 Φεβρουαρίου του 1998. Ένας σκληροπυρηνικός έρωτας γεννήθηκε το 1998. Το δισκάδικο No Remorse, αγκαλιάζει όλα τα είδη και τα παιδιά που γεννάει η metal σκηνή, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε κανένα από αυτά. Πρόκειται λοιπόν για μια αγαπημένη, μουσικά άγρια οικογένεια.

No Remorse

Εκεί, θα βρεις από τους πιο κλασικούς, μα διαχρονικούς, όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης, Χρήστος Παπαδάτος, metal καλλιτέχνες, όπως Judas Priest, Iron Maiden, Metallica, μέχρι την πιο underground σκηνή, όπως οι Eternal Champion και οι Riot City. «Μια underground σκηνή που όμως, μετά από κάποιον καιρό, ξεφεύγει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο», όπως λέει ο 12 χρόνια εργαζόμενος εδώ και «σκλάβος του metal εμπορίου», Ανδρέας Ανδρέου.

Στο No Remorse θα βρεις από CD, δίσκους, DVD με live ακόμη και κασέτες. Ξέρω πως άτομα στην ηλικία μου ενδιαφέρονται όλο και πιο πολύ στο να αγοράζουν κασέτες. Πέρα από αυτά, υπάρχουν και διάφορα T-shirts και ραφτά συγκροτημάτων. Ο Χρήστος με οδηγεί κοντά στην είσοδο του μαγαζιού για να δω από κάτω την τεράστια metalλική αράχνη που είχε ο Dio στην περιοδεία του «Dream Evil» στην Αμερική το 1988 κι εγώ καθώς ακούω και βλέπω μένω έκπληκτη.

No Remorse

Ο ρόλος, ωστόσο, του No Remorse είναι διπλός: και πουλάει και βγάζει δίσκους, αφού λειτουργεί κι ως δισκογραφική εταιρεία από το 2002. «Ασχολούμαστε κυρίως με ξένα συγκροτήματα, αλλά έχουμε και ελληνικές μπάντες. Στηρίζουμε το ελληνικό metal», μου λέει ο Χρήστος Παπαδάτος.

Οι Αμερικάνοι προαναφερθέντες Eternal Champion και Riot City ανήκουν στη δισκογραφική του No Remorse. Οι πρώτοι, όπως μου επισημαίνει ο Χρήστος, είχαν παίξει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Temple of Athens, σε μια sold out συναυλία. Από την άλλη, οι Riot City έπαιξαν πριν λίγες εβδομάδες στο φεστιβάλ Up The Hammers, τώρα βρίσκονται σε ευρωπαϊκή περιοδεία και το όνομά τους εξαπλώνεται όλο και πιο πολύ.

No Remorse

Αφού έχω μάθει τα πάντα για το No Remorse, μένει να μάθω το πιο απλό: Από πού προέκυψε το όνομα; Και μου απαντάει ο Ανδρέας, «από την αγάπη του Χρήστου για τους Motorhead. Όσοι ξέρουν θα καταλάβουν». Και πράγματι, καταλάβαμε πως πρόκειται για τον ομώνυμο διπλό δίσκο βινυλίου των Motorhead, που κυκλοφόρησε το 1984.

No Remorse: Ακαδημίας 81, Αθήνα, 21 0383 0981, www.noremorse.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ