Tip of the day

Το κρυμμένο ασιατικό μπακάλικο του Παγκρατίου

Εκεί θα βρεις και του εξωτικού πουλιού το γάλα

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασιατικό delicatessen

To B&B Εxotic της Κρισίλα στο Παγκράτι είναι το κρυφό σου όπλο για να σώσεις κάθε ασιατική συνταγή, ανοιχτό και το Σαββατοκύριακο.

Ακόμη και οι Παγκρατιώτες, δεν το ξέρουν, έτσι κρυμμένο που είναι -μισό βήμα ωστόσο-, από την καρδιά της Ευτυχίδου, σαν να παίζει κρυφτούλι με το κατάκεντρο του Άλσους και των πέριξ. Μαγαζί παλιό και το μόνο που συγκεντρώνει σε τόσα ελάχιστα τετραγωνικά, τόσον μαζεμένο εξωτισμό από κάθε γωνιά της Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Σταθερό στο πόστο του, δεκαετίες τώρα, αν μένεις τριγύρω σε γλυτώνει από το να κατεβαίνεις στο κέντρο ή την Ασιατούπολη των Αμπελοκήπων κάθε φορά που σου λείπει ένα γάλα καρύδας της προκοπής ή ένα αληθινό μπασμάτι.

Ασιατικό delicatessen

Φιλιππινέζικο αυτοσυστήνεται, πακιστανός το διευθύνει, για μια καλύβα του Αλή Μπαμπά πρόκειται. Το αγόρι που το κρατά δεν είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακό, όπως συχνά συμβαίνει με τους Πακιστανούς, μπορεί να φταίει που δεν τα καταφέρνει και στα ελληνικά αλλά αυτό δεν σε νοιάζει και πολύ, αφού τα προϊόντα του τα αγκαλιάζεις με ένα βλέμμα και όλα εξάλλου, διαθέτουν και την μετάφρασή τους στα ελληνικά. Φανατικό του κοινό οι μετανάστες Ασιάτες της γειτονιάς, που έρχονται εδώ δια πάσα νόσον και ανάγκη, από τη γλυκόξινη σος μέχρι τις τηλεφωνικές κάρτες και τις αγγελίες του. Ακόμη και όταν όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά είναι κλειστά, εδώ θα βρεις φιλιππινέζικα γλυκά σε σκαφάκι, φτιαγμένα από νοικοκυρές της φιλιππινέζικης Αθήνας, ωραιότατα για το πρωινό ή τον καφέ, κάτι ανάμεσα σε μπισκότο και μπακλαβά. Θα βρεις ωραιότατη αραβική πίτα από μικρή βιοτεχνία, όλη τη γκάμα των έτοιμων μιξ για οποιοδήποτε ινδικό ή ασιατικό πιάτο για το απόλυτο της αυθεντικότητας, θέλεις να κάνεις μπιριάνι, πάρε το κουτί για μπιριάνι, πρόσεξε όμως, το κάψιμο, με ρέγουλα στη δόση και ποτέ όση αναγράφεται στο κουτί, αν δεν σου αρέσει το δυσβάσταχτα καυτερό.

Ασιατικό delicatessen
asian delicatessen

Όλη την ποικιλία των καλύτερων ασιατικών ρυζιών, από το μακρύκοκκο πέρσικο, τα διαφορετικά μπασμάτι μέχρι το σπασμένο ρύζι που δένει ιδανικά τις κρέμες των γλυκών, γάλα καρύδας σε πολλές μάρκες, κρέμα, κανονικό ή σε σκόνη, άπειρες σάλτσες, αγαπημένες κονσέρβες εξωτικών φρούτων, όπως λίτσις, μάνγκο και μπανάνα που ταιριάζουν στις φρουτοσαλάτες του καλοκαιριού, κονσέρβες οσπρίων που δεν συνηθίζουμε εδώ, όπως το ασιατικό  fava bean, υπέροχο σε σαλάτες με σφιχτό αβγό και ντομάτα, κονσέρβες με κάθε εξωτικό λαχανικό. Το καλύτερο βούτυρο γκι, ό,τι νουντλ βάλει ο νους σου, όσπρια, κονσέρβες ζαμπόν από κοτόπουλο που τόσο αγαπούν οι μουσουλμάνοι, δίπλα τους θα βρεις και κάτι σε Ελλάδα, ένα μέλι, ένα πουμαρό, ένα ό,τι θα βρισκες και στο μίνι μάρκετ. Κατεψυγμένες μαγικές πιο μπέιμπι μπάμιες-δεν υπάρχει, κατεψυγμένα ντάμπλινγκς και λαχανικά. Έχει και φρέσκες γλυκοπατάτες, καλάνγκαλ, λαχανικά και λοιπές ρίζες που δεν ξέρω σε τί χρησιμεύουν και καλλυντικά πρώτης ανάγκης: από τις δικές μας οδοντόκρεμες και τα σαμπουάν, μέχρι λευκαντικές κρέμες για το δέρμα και  αυτά τα υπέροχα λάδια με τα οποία οι Ινδές συντηρούν τη μαγική τους κόμη.

B&B Exotic, Κρισίλα 5, Παγκράτι, 2107526691

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ