Tip of the day

Πού θα φας γαρδουμπάκια… γαρίδας;

Κι άλλα ιντριγκαδόρικα μεζεδάκια

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαρδούμπα γαρίδας

Στο Bocas Meze στη Νέα Φιλαδέλφεια όλοι πάνε για τους αναπάντεχους μεζέδες

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο Μίλτος Αρμένης γνώρισε τον Δημήτρη Τρυφωνόπουλο. Έξτρα ταλαντούχος σεφ ο πρώτος, έμπειρος επιχειρηματίας ο δεύτερος, έβαλαν στοίχημα και το κέρδισαν. Το Bocas Meze, που άνοιξαν οι δυο τους, είναι ένα πειραγμένο μεζεδοπωλείο στην (πάντα μερακλού) Νέα Φιλαδέλφεια, σερβίρει tapas και ιντριγκαδόρικους μεζέδες, με περιγραφές που δεν φτάνουν συχνά στα αυτιά μας. Πόσες φορές έχεις βρεθεί, για παράδειγμα, μπροστά σε μερικές τροφαντές γαρίδες γαρδούμπα ή σε ένα αρωματικό σουτζουκάκι… τόνου;

Bocas Meze

Το καταπληκτικό με την κουζίνα του Μίλτου, όμως, είναι ότι ακόμα και τα πιο παράξενα στο άκουσμα πιάτα αποκτούν νόημα όταν τα δοκιμάζεις. Γιατί, όταν ο Μίλτος Αρμένης μαγειρεύει, πασπαλίζει το φαγητό με το δικό του «αλατοπίπερο»: ένα συνδυασμό από τις γευστικές μνήμες της διττής του καταγωγής (Ισπανία και Κέρκυρα) και μιας έμπειρης, αχαλίνωτης δημιουργικότητας. Και είναι αυτό ακριβώς το καρύκευμα που κάνει όλη τη διαφορά. Έτσι, θα δοκιμάσεις ένα μοσχαρίσιο μάγουλο σοφρίτο που λιώνει σε κάθε μπουκιά, κάτι συγκλονιστικά σουτζουκάκια τόνου που ακουμπούν περήφανα πάνω σε μια κρέμα πατάτας, αλλά και το ωραιότερο κοκκινιστό πρόβατο που έχεις φάει σε αυτή τη ζωή, το οποίο συνοδεύεται με σιουφιχτά μακαρόνια και κρέμα γραβιέρας. Το πιάτο ωστόσο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι (και δεν λείπει) είναι οι γαρίδες… γαρδούμπας. Τυλίγονται με το έντερο και την μπόλια του αρνιού, ύστερα ψήνονται στη σχάρα και σερβίρονται μπροστά σου αχνιστές και πεντανόστιμες.

Γαρδούμπα γαρίδας

Αν, τώρα, προτιμάς να έρθεις μόνο για ποτό, νηστικός δεν θα μείνεις, αφού με την παραγγελία κρασιού, ούζου ή τσίπουρου έρχονται μαζί και διάφορα tapas ημέρας - έκπληξη (ανάλογα με τα κέφια του σεφ) που θα συνοδεύσουν το αλκοόλ, ακριβώς όπως θα γινόταν και σε ένα βολιώτικο τσιπουράδικο. Κι ακριβώς όπως εκεί, έτσι κι εδώ θα περάσεις αξέχαστα (νόστιμα).

Προύσης 13, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2580908

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ