Tip of the day

Πώς θα βρεις το βαν που έρχεται έξω από το σπίτι σου και πλένει-περιποιείται τον σκύλο σου;

Ένα εξοπλισμένο ειδικό φορτηγό για καλλωπισμό των τετράποδων φίλων μας έξω από την πόρτα σου

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bubble Van, περιποίηση και καλλωπισμός σκύλων

Bubble Van: η κινητή μονάδα pet grooming που προσφέρει υπηρεσίες καθαρισμού και περιποίησης στο σκύλο μας

Λέμε ότι τα σκυλιά είναι οι καλύτεροί μας φίλοι. Πώς να μην είναι άλλωστε; Μαζί τους περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας. Μαζί βγαίνουμε βόλτες, μαζί βλέπουμε σίριαλ στο Netflix, μαζί ξαπλώνουμε στο κρεβάτι. Γι’ αυτό πρέπει να είναι πάντα καθαρά –άλλωστε όσους αγαπάμε, τους φροντίζουμε, έτσι δεν είναι; Γνωρίζω όμως ότι η ώρα του μπάνιου δεν είναι και η πιο ευχάριστη. Ο κυριότερος λόγος; Το μπάνιο θα γεμίσει τρίχες και μαζί με αυτό και όλα τα έπιπλα του σπιτιού. Από την άλλη, πού χρόνος να πας το σκύλο σου σε ειδικό χώρο καλλωπισμού και να περιμένεις μάλιστα να τελειώσει; Συν ότι θα γεμίσει το αμάξι τρίχες. Εκτός… εκτός και αν υπήρχε ένας κινητός χώρος καλλωπισμού. Τότε ναι, αυτό θα μας έλυνε τα χέρια. Αυτός λοιπόν ο χώρος λέγεται Bubble Van, και είναι η κινητή μονάδα grooming που προσφέρει υπηρεσίες ολοκληρωμένου μπάνιου και καλλωπισμού στους μικρούς, αλλά τόσο σημαντικούς φίλους μας.

Bubble Van, περιποίηση και καλλωπισμός σκύλων

Το βαν που έρχεται σπίτι μας, σταθμεύει στο κοντινότερο δυνατό σημείο και μέσα σ’ αυτό δύο επαγγελματίες groomers, ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος που γνωρίζουν καλά από ζώα, αλλά κυρίως τα αγαπάνε, περιποιούνται το κατοικίδιο μας από το μηδέν. Άλλωστε, «αν βάλεις αγάπη σε αυτό που κάνεις, θα πετύχει», λέει η ομάδα του Bubble Van. Η διαδικασία ξεκινάει με το καλωσόρισμα του σκύλου και τη γνωριμία τους. Για αυτούς είναι πολύ σημαντικό να νιώσει τον χώρο σαν σπίτι του και έτσι ασχολούνται μαζί του όσο χρειαστεί. Παίρνουν το ιστορικό του σκύλου, χρησιμοποιούν μεθόδους εκπαίδευσης, και του δίνουν λιχουδιές και διάφορα παιχνίδια. Όταν πλέον το σκυλί αποκτήσει οικειότητα, είναι έτοιμο για την υπηρεσία Special Bath & Groom, μια ολοκληρωμένη περιποίηση καλλωπισμού που ξεκινάει με τον καθαρισμό και ολοκληρώνεται με ένα παπιγιόν ή μια μπαντάνα, ανάλογα αν είναι gentleman ή πιο μόρτης/ χίπισσα. 

Bubble Van, περιποίηση και καλλωπισμός σκύλων

Τα βήματα έχουν ως εξής: πλύσιμο με σαμπουάν, χρήση μαλακτικού καταπραϋντικού για το δέρμα, κόψιμο νυχιών με αποτέλεσμα να απομακρύνονται μικροοργανισμοί που προκαλούν μολύνσεις και φλεγμονές, καθάρισμα αυτιών, τριμάρισμα για λογούς υγιεινής στην περιοχή των ματιών, του πρωκτού και των πελμάτων και απομάκρυνση του νεκρού τριχώματος με αποτελεσματική μείωση του μαδήματος, στέγνωμα, χτένισμα και last but not least, άρωμα- για να μοσχομυρίζουν. Πολύ σημαντικό είναι ότι τοποθετούν στα αυτιά του σκύλου βαμβάκι για να μην υπάρξει κίνδυνος ωτίτιδας. Μαθαίνω μάλιστα πράγματα που δε γνώριζα, αν και έχω σκύλο. Το στέγνωμα δε γίνεται με σεσουάρ, το οποίο μπορεί να βλάψει το τρίχωμα και το δέρμα του, αλλά με πετσέτες και μια ειδική επαγγελματική φυσούνα, το blaster, που αφαιρεί το νερό με τη χαμηλή/ πρέπουσα θερμότητα ιδανική και για σκύλους με δερματικές παθήσεις. Επίσης, υπάρχουν διάφορες βούρτσες για χτένισμα ανάλογα με το τρίχωμα του σκύλου.

Bubble Van, περιποίηση και καλλωπισμός σκύλων
© Μάνος Γαμπιεράκης

Και τα τρία είδη σαμπουάν (απλό, μαλακό για ευαίσθητα δέρματα και «μπλε», όπως το λένε μεταξύ τους, για λάμψη και λεύκανση του λευκού τριχώματος- σκέψου κάτι σαν τις μπλε οδοντόκρεμες) είναι υποαλλεργικά και ελεγμένα από κτηνιάτρους. Και στην περίπτωση που το κατοικίδιο σου ακολουθεί ειδική αγωγή και πρέπει να πλένεται με θεραπευτικό σαμπουάν, μπορείς να το εμπιστευτείς στην ομάδα του Bubble Van.

H ομάδα του Bubble Van αναλαμβάνει κάθε σκυλάκι: όλα τα μεγέθη, όλες τις ράτσες (και μη) και όλους τους χαρακτήρες -τώρα ξέρω που θα πάω το ατίθασο και αξιαγάπητο ημίαιμο ροντβάιλερ μου που ζυγίζει μόνο 35 κιλά. Ακόμα και σκύλους με προβλήματα υγείας όπως τυφλά, κουφά κ.ά., φυσικά χωρίς μέθοδο νάρκωσης. Στο αν χρησιμοποιούν φίμωτρο, η Μαριαλένα, η υπεύθυνη επικοινωνίας της Bubble Van, μου απάντησε: «Ποτέ από την αρχή γιατί το προδιαθέτεις ότι θα του κάνεις κάτι που δε θα του αρέσει». Μόνο σε εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις, για να διατηρηθεί η ασφάλεια και να ολοκληρωθεί η υπηρεσία.

Bubble Van, περιποίηση και καλλωπισμός σκύλων

Όσο για το όχημα της Bubble Van – που περισσότερο μοιάζει με Magic Bus-, είναι πλήρως εξοπλισμένο και τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής. Έχει ειδική πατενταρισμένη μπανιέρα, σύστημα εξαερισμού και θερμοσίφωνα για να παρέχεται το νερό στη σωστή θερμοκρασία και έτσι το μπάνιο να γίνεται απολαυστικό. Ακόμη, γίνεται χημική απολύμανση στο τέλος κάθε ημέρας.

Αυτό το όμορφο project ξεκίνησε από την Μαριλίνα και τον Αντώνη, δύο αδέρφια που είδαν αυτή την πρωτότυπη ιδέα σε ένα ταξίδι τους στο Λονδίνο και τη μετέφεραν στη χώρα μας. Οι ίδιοι από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους ήταν πλάι σε ένα ζώο. Είναι νέοι, με πολλά όνειρα, ανήσυχο πνεύμα και γονείς δύο πανέμορφων τετράποδων παιδιών, του Ερνέστο και του Κεφτέ. «Φανταστήκαμε τους εαυτούς μας να είναι πολύ χαρούμενοι δημιουργώντας μια τέτοια επιχειρηματική δράση και έτσι και έγινε. Δημιουργήσαμε το Bubble Van για να εξυπηρετήσουμε την ανάγκη όλων των “γονιών” που αναζητούν μια ομάδα φροντίδας και αγάπης για τα τετράποδα παιδάκια τους», λένε.  Αργότερα, τους Bubble Van-ers συμπλήρωσαν η Μαριαλένα, ο Κωνσταντίνος και ο Γιώργος, οι οποίοι γνωρίζουν πάρα πολλά πράγματα για τα σκυλιά (για πιο ειδικές περιπτώσεις συμβουλεύονται και τον κτηνίατρο τους). Στην ιδιόμορφη οικογένεια ανήκουν και οι χαρούμενες κουνιστές ουρίτσες, η εξωτική Πίνια από το Μεξικό, ο Oμπράτε, ο Ντάκος και η Μικρή

Bubble Van, περιποίηση και καλλωπισμός σκύλων

Επειδή το κάθε σκυλάκι ανάλογα με τις ανάγκες του θέλει το χρόνο του –κατά μέσο όρο 50 λεπτά, το Bubble Van δουλεύει μόνο κατόπιν ραντεβού, εκτός αν υπάρξει ακύρωση. Οι τιμές προσαρμόζονται ανάλογα με τα κιλά και το τρίχωμα του κάθε σκύλου. Το βαν έρχεται στην πόρτα σου καθημερινές και Σαββατοκύριακα! Εξυπηρετεί όλες τις περιοχές της Αττικής, με μεγαλύτερη δυσκολία το κέντρο της πόλης, επειδή το parking είναι εξαιρετικά δύσκολο –επιβεβαιώνω.   

Bubble Van, περιποίηση και καλλωπισμός σκύλων

Tip: Στην ιστοσελίδα τους θα βρεις πολλές πληροφορίες για σκύλους και αληθινά pet friendly ξενοδοχεία που μπορείς να επισκεφθείς.

www.bubblevan.gr
Τηλ. Επικοινωνίας 6981092470
Facebook: Bubble Van
Instagram: bubble_van_grooming_

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ