Tip of the day

Πού θα δειπνήσεις μέσα σε βαγόνι τρένου;

Και μάλιστα βλέποντας (αν θες) και θεατρική παράσταση;

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το wagon restaurant της Αμαξοστοιχίας-Θέατρο Το τρένο στο Ρουφ

Τα πανέμορφα βαγόνια στην αμαξοστοιχία-θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ» σερβίρουν άρτο και θεάματα.

Σου ήρθε… «Λαχτάρα για Κεράσια»; -ναι, ήταν ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που έγινε η αφορμή να δημιουργηθεί πριν 25 χρόνια ο μοναδικός στον κόσμο πολιτιστικός πολυχώρος που λειτουργεί μέσα σε βαγόνια τρένου. Η ίδια παράσταση επιστρέφει φέτος, από μια νέα γενιά καλλιτεχνών. Θέλεις να επιβιβαστείς στο Jazz Express για να ταξιδέψεις μέσα από μεγάλες επιτυχίες του Φρανκ Σινάτρα και της Έλλα Φιτζέραλντ ή με τις Les Trois Femmes με soundtrack ακούσματα του Μεσοπολέμου;

Πριν αλλά και μετά την παράσταση (ή ακόμα και χωρίς να έχεις κλείσει θέση σε κάποια από τις φετινές θεατρικές και μουσικές προτάσεις του χώρου), το wagon restaurant της Αμαξοστοιχίας-Θέατρο Το τρένο στο Ρουφ είναι ό,τι πρέπει για φαγητό και ποτό μέσα στο ίδιο το θέατρο. Δεν θα σε φάνε οι δρόμοι για να βρεις πού θα πας, ούτε το πάρκαρε-ξεπάρκαρε μετά την παράσταση ενώ και η εμπειρία είναι εγγυημένα μοναδική.

Το wagon restaurant της Αμαξοστοιχίας-Θέατρο Το τρένο στο Ρουφ

Και του ρομάντσου να μην είσαι, δεν μπορεί να μείνεις έξω από το κλίμα στην προπολεμική ιταλική εστιάμαξα όπου όλα σε διακτινίζουν σε αυθεντική ατμόσφαιρα περασμένων εποχών. Θα επιλέξεις το κρασί που ταιριάζει στη διάθεσή σου (ετικέτες από δυνατές υπογραφές του ελληνικού αμπελώνα), θα ξεκινήσεις το τσιμπολόγημα με μια σαλάτα (του Σταθμάρχη ή του Σταθμού;), θα ποντάρεις στην κολοκυθόσουπα του μηχανουργού με τζίντζερ για να ζεσταθεί το μέσα σου τα κρύα βράδια και για κυρίως όπου χτυπά η καρδιά σου: και ζυμαρικά (ψήνεσαι για λιγκουίνι Λαθρεπιβάτες;) και κρεατικά και σολομός (του Θερμαστή, όχι αστεία) υπάρχουν. 

Όταν ο καιρός το επιτρέπει μπορείς να απολαύσεις το ποτό, το φαγητό και το γλυκό σου όχι μόνο μέσα στα αναπαλαιωμένα βαγόνια αλλά και έξω στην απλόχωρη «Αποβάθρα». Κι αν τη νιώσεις μια δροσιά, θα σου φέρουν και κουβερτούλα.

Αν, πάλι, έρθεις με εισιτήριο για κάποια από τις παραστάσεις του Μουσικού Βαγονιού Orient Express, κλείσε και ελαφρύ δείπνο στο κόσμημα της Αμαξοστοιχίας. Κατασκευασμένο το 1924, γνωστό και ως «το Ελληνικό Βαγόνι», ήταν τμήμα του μυθικού διηπειρωτικού τρένου που ένωνε το Παρίσι με την Κωνσταντινούπολη. Στο μενού εδώ φιγουράρουν πίτες και ποικιλίες, με τυριά και αλλαντικά, με σουτζουκάκια Θεσσαλονίκης και φιλετάκια κοτόπουλου, με καπνιστό χέλι και πέστροφα.

Είναι να μη σου ανοίγει η όρεξη για άρτο και θεάματα;

INFO
Το Τρένο στο Ρουφ
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
6937604988, 2105298922, totrenostorouf.gr

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ