Tip of the day

Πού θα βρεις το θερμοκήπιο των κάκτων που σε μεταφέρει στο Μεξικό

Τα κακτοειδή καλλιεργούνται στο Καπανδρίτι από το 1945

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θερμοκήπιο Πουλημένος

Στο Καπανδρίτι υπάρχει ένα φυτώριο κάκτων και παχύφυλλων που δημιουργεί το τέλειο σετ για ταινία που διαδραματίζεται στο Μεξικό

Σπάνιες ποικιλίες κάκτων που ξεπερνούν τα τρία μέτρα, παχύφυτα που θυμίζουν φυτά του βυθού και εκατοντάδες αγκαθωτές αλόες, συνθέτουν έναν μικρό παράδεισο για τους απανταχού «κακτόφιλους» της Αθήνας –και είναι πολλοί…

Εκεί, τα τρία αδέρφια Πουλημένου συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση την οποία ξεκίνησε ο παππούς τους - που είχε λατρεία στους κάκτους - από το 1945. Στο θερμοκήπιο μπορεί να βρει κανείς πάνω από 500 διαφορετικά είδη κάκτων και παχύφυλλων από διαφορετικές χώρες προέλευσης. Από την Αμερική και συγκεκριμένα την Αριζόνα, το Μεξικό και τη Βραζιλία μέχρι αλόη από χώρες της Αφρικής. Aνάμεσά τους και σπάνιες ποικιλίες όπως ο “Lithops” ή Λίθωπας που έχει πάρει το όνομα του από τη λέξη λίθος και οψ που σημαίνει πρόσωπο επειδή έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στο φυσικό του περιβάλλον και να μοιάζει με πέτρες ώστε να μην αναγνωρίζεται και να μην τρώγεται από τα ζώα!

Θερμοκήπιο Πουλημένος

Πέρα από την άγρια γοητεία τους, οι κάκτοι και τα παχύφυλλα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή εξαιτίας της μικρής ανάγκης τους για φροντίδα. Είναι εύκολα στην καλλιέργεια, φύονται σχεδόν παντού, δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις, είναι ανθεκτικά στις προσβολές των ζωικών εχθρών και δίνουν έναν εξωτικό τόνο στο σπίτι που θα μπουν. Η παράξενη ομορφιά τους είναι αυτό που προσελκύει όχι μόνο απλούς αγοραστές αλλά και συλλέκτες. Με ένα γρήγορο search στο google μπορεί εύκολα να βρει κανείς forums ή γκρουπς στα social media, ανθρώπων που αγαπούν τους κάκτους και κυρίως τις ιδιαίτερες και σπάνιες ποικιλίες τους. Έπειτα τους ελκύει η σπάνια ανθοφορία τους. Κάποιοι ανθίζουν μέσα στην νύχτα και το εντυπωσιακό λουλούδι τους διαρκεί μόλις λίγα 24ωρα. Πολλοί από τους συλλέκτες συνήθως επιλέγουν μια συγκεκριμένη οικογένεια κάκτου και αποκτούν γνώσεις ειδικού γύρω από αυτή.

Ο κόσμος των φυτών είναι μαγικός και όποιος θέλει να κάνει την αρχή και να «πρασινίσει» το σπίτι του ας ξεκινήσει με ένα κακτάκι!

Θερμοκήπιο Πουλημένος

Θερμοκήπιο Πουλημένος, Συράκου 14, Καπανδρίτι, 22950 52200-103

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ