- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το καλύτερο χρώμα (μαλλιών) στο Κουκάκι
Κάθε κομμωτής έχει εξπερτίζ σε έναν τομέα, κι ο Γιώργος Πραπόπουλος είναι «ο καλύτερος colorist», σύμφωνα με φίλες καλλιτέχνιδες και όχι μόνο: βρίσκει τι σου ταιριάζει και βάφει τα μαλλιά σου με στόχο να σε κάνει πιο όμορφη. Θα πείτε, έτσι δεν κάνουν οι καλοί κομμωτές; Ο Γιώργος είναι μια σκάλα (και λίγα λέω) καλύτερος, γιατί βλέπει το μαλλί συνολικά, μαζί με την πελάτισσα και το όλο στιλ της, τα ρούχα, τα αξεσουάρ, τη στάση του σώματος, το χρώμα του δέρματος, ακόμα και τον χαρακτήρα της, πριν προτείνει μικρές και μεγάλες αλλαγές στο χρώμα. «Από την ώρα που μπαίνει η γυναίκα», λέει, «βλέπω πώς είναι ντυμένη και έχω μια ιδέα τι θα μου ζητήσει. Μπορεί να ζητήσει κάτι που δεν της πηγαίνει – της το λέω με κάποιον τρόπο, της προτείνω κάτι άλλο, πιο κατάλληλο… Σε ταλαιπωρημένα μαλλιά δεν θα κάνω ντεκαπάζ, ας πούμε, γιατί είμαι colorist, θέλω να έχω μαλλιά για να μπορώ να τα βάψω!»
Έχει περάσει «από τα καλύτερα κομμωτήρια», λέει με καμάρι, δούλεψε στην L’Οreal ένα διάστημα, μετά στον Δημήτρη Παλαιολόγο στο Κολωνάκι μια δεκαετία, πριν ανοίξει το δικό του κομμωτήριο στο Κουκάκι, πριν δεκαεννιά χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην ξέρει όσον αφορά τα μαλλιά – από την άλλη, δεν βαριέται ποτέ να μαθαίνει καινούργια πράγματα, νέες τεχνικές πάνω στην κομμωτική, και κυρίως στο χρώμα, που είναι η αδυναμία του. Αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα μαλλιά στην ψυχολογία μιας γυναίκας με το «καλημέρα σας».
Η μέση γυναίκα που έχει διαλέξει τη λάθος απόχρωση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή της (κορακί ή κομοδινί, αρζαντέ ή χαλκογραφία, κλπ) ξέρει πόση σημασία έχει το σωστό χρώμα. Και ποτέ δεν το αφήνει στην τύχη, από μια ηλικία και μετά.
«Γιώργος Πραπόπουλος Hair Salon Bar», Βείκου 15, κοντά στο Μετρό Ακρόπολη, 210-9213119. Ανοιχτά Τετάρτη ως Παρασκευή 10.00 πμ-7.00 μμ και Σάββατο 9.00 πμ-4.00 μμ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας οφείλεις να το δοκιμάσεις — αν δεν το έχεις ήδη κάνει
Πολύ μικρό, με έξι-εφτά τραπεζάκια και τον Μπρους Λη να σε κοιτάζει βλοσυρός στο βάθος
Μια μοναδική δραστηριότητα στο παλαιότερο εργαστήρι του Μετς
Τύφλα να έχουν τα αμερικάνικα, εγγλέζικα και γενικά ξένα brunch
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Το διάσημο ιαπωνικό γλύκισμα έγινε αθηναϊκό street food
Πρωτότυπα workshop όπου παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν υλικά, υφές, μυρωδιές και γεύσεις
Κέικ-φαντάσματα, στοιχειωμένες κολοκύθες κι άλλα τρομακτικά γλυκά
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Ναι, καλά διάβασες, η μακαρονάδα burger όντως υπάρχει
Coin toasts, taiyaki, δεκάδες εκδοχές σε matcha tea και k-pop parties
Τραγανό κοτόπουλο σε διαφορετικές εκδοχές, στο χέρι, με σούπερ τιμές
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.