Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Δήμητρα Στασινοπούλου, Στο δρόμο της ελπίδας - Πρόσφυγες στην Ελλάδα του σήμερα

Έκθεση φωτογραφία με θέμα τους πρόσφυγες στη χώρα μας.

114327-226666.jpg

Οι εκθεσιακοί χώροι του ιδρύματος θα γεμίσουν με έγχρωμες φωτογραφίες από το μεγάλο οδοιπορικό των προσφύγων στη Μυτιλήνη, την Κω, τη Λέρο, την Αθήνα, την Ειδομένη. Θα γεμίσουν με την τυχαία και στιγμιαία αποτύπωση ανθρώπων τσακισμένων, οι οποίοι είτε με βλέμμα θολό είτε με μία σπίθα αισιοδοξίας και ένα κρυφό χαμόγελο, αντιμετωπίζουν το φακό, που αποκαλύπτει τελικά την ελπίδα για ζωή. Για μία παρένθετη πατρίδα. Μανάδες με παιδιά, ηλικιωμένοι, νέοι, όλοι σαν όλους μας, ελπίζουν ότι ίσως να μπορέσουν και πάλι να ονειρεύονται τα βασικά: ζωή, ασφάλεια, δουλειά, παιδεία, ειρήνη, μέλλον.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν ξεχωριστές προσωπικότητες της κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της χώρας που έχουν ίδια γνώση του προσφυγικού θέματος:

• Ο κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνος για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΕΚΠΑ, "Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας" και ιδρυτής του ελληνικού τμήματος των Γιατρών του Κόσμου,

• Ο κ. Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου,

• Η κ. Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα, πρ. μέλος της Θεσμικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου,

• Οι καλλιτέχνες - συνεργάτες του ΙΜΚ, Γιώργος Κοτανίδης (ηθοποιός) και Κάρμεν Ρουγγέρη (σκηνοθέτης).

Βιογραφικό σημείωμα

Η Δήμητρα Στασινοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Μετά τις σπουδές της εργάστηκε για είκοσι χρόνια στον τραπεζικό τομέα και αργότερα στην οικογενειακή επιχείρηση στη Ρουμανία. Με τη φωτογραφία ασχολείται ερασιτεχνικά τα τελευταία χρόνια. Το Δεκέμβριο του 2005 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Ρουμανία της Καρδιάς μου, για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο UNESCO. Από τότε, η αγάπη της για τα ταξίδια σε μοναδικές γωνιές του πλανήτη και η ανάγκη της να μοιράζεται τις εικόνες που τη συνόδευαν επιστρέφοντας, την οδήγησε στην έκδοση βιβλίων για το Μπουτάν, την Ινδία, τη Βιρμανία και τους Παπούα στη Νέα Γουινέα. Φωτογραφίες της έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


iNFO

Εγκαίνια: Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 19 Νοεμβρίου - 13 Δεκεμβρίου 2015

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή 18.00 - 22.00

Είσοδος ελεύθερη