Αρχειο

Αν ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν καβγάς σε μπαρ

Μια σατιρική μεταφορά των ιστορικών γεγονότων

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
85144-171833.jpg

Αν πάντα είχατε μια δυσκολία στην αποστήθιση ή κατανόηση κάποιων ιστορικών γεγονότων, τότε ίσως αυτή η ιστορία σας βοηθήσει. Πρόκειται για μια σατιρική μεταφορά των αιτιών και γεγονότων του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στα πλαίσια ενός καβγά σε μπαρ. Η συγκεκριμένη ιστορία κάνει θραύση στο διαδίκτυο, ο συγγραφέας της ωστόσο παραμένει ανώνυμος.

Η Γερμανία, η Αυστρία και η Ιταλία στεκόντουσαν στη μέση ενός μπαρ, όταν η Σερβία έπεσε πάνω στην Αυστρία και της έχυσε τη μπίρα.

Η Αυστρία ζήτησε από τη Σερβία να της αγοράσει ένα ολοκαίνουργιο κοστούμι εξαιτίας του λεκέ που δημιουργήθηκε στο μπατζάκι.

Η Γερμανία συμφώνησε με την Αυστρία.

Η Βρετανία πρότεινε να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα.

Η Σερβία επεσήμανε ότι δεν έχει τα οικονομικά να αγοράσει στην Αυστρία ένα καινούργιο κοστούμι, αλλά προσφέρθηκε να πληρώσει το καθαριστήριο για το παντελόνι.

Η Ρωσία και η Σερβία κοίταξαν την Αυστρία και εκείνη αναρωτήθηκε ποιος άλλος θα βοηθήσει τη Ρωσία.

Η Γερμανία παρακάλεσε την Βρετανία λέγοντας ότι η Γαλλία την κοιτάζει και θα ήταν λάθος να μην επέμβει.

Η Βρετανία όμως απάντησε ότι η Γαλλία μπορεί να κοιτάζει όποιον θέλει, ότι και η ίδια κοιτάζει τη Γερμανία και τί σκοπεύει να κάνει γι' αυτό.

Η Γερμανία είπε στη Ρωσία να μην κοιτάζει την Αυστρία αλλιώς θα την κάνει «τούμπανο» στο ξύλο.

Η Βρετανία και η Γαλλία ρώτησαν τη Γερμανία αν κοιτάζει το Βέλγιο.

Η Τουρκία και η Γερμανία πήγαν στη γωνία και κάτι ψιθύρησαν. Όταν επέστρεψαν, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι δεν κοιτάζει κανέναν.

Η Γερμανία μάζεψε τα μανίκια της, κοίταξε τη Γαλλία και έριξε μια μπουνιά στο Βέλγιο.

Η Γαλλία και η Βρετανία βάρεσαν τη Γερμανία. Η Αυστρία βάρεσε τη Ρωσία. Η Γερμανία βάραγε με το ένα χέρι τη Γαλλία και τη Βρετανία και με το άλλο τη Ρωσία.

Η Ρωσία πήγε να βαρέσει τη Γερμανία αλλά παραπάτησε και παραλίγο να πέσει κάτω. Η Ιαπωνία φώναξε από την άκρη του δωματίου ότι είναι με το μέρος της Βρετανίας αλλά δεν κουνήθηκε από τη θέση της. Η Ιταλία πετάχτηκε ξαφνικά και τους αιφνιδίασε όλους χτυπώντας την Αυστρία.

Η Αυστραλία χτύπησε την Τουρκία και εκείνη την χτύπησε πίσω, αλλά δεν κράτησαν κακία ο ένας στον άλλο γιατί η Βρετανία έβαλε την Αυστραλία να το κάνει.

Πάνω στον καβγά, η Γαλλία πετάχτηκε μέσα σε μια τζαμαρία αλλά σηκώθηκε και συνεχίσε να παλεύει. Η Ρωσία πετάχτηκε κι αυτή μέσα σε μια άλλη τζαμαρία, βγήκε νοκ άουτ, έπαθε διάσειση και όταν ξύπνησε ήταν άλλος άνθρωπος.

Η Ιταλία προσπάθησε να βαρέσει την Αυστρία, αστόχησε, αλλά η Αυστρία παρ' όλα αυτά έπεσε. Η Ιταλία τότε σήκωσε ψηλά τις γροθιές της και άρχισε να τρέχει γύρω γύρω πανηγυρίζοντας.

Η Αμερική περίμενε να εξαντληθεί η Γερμανία από το ξύλο με τη Γαλλία και την Βρετανία, και τότε βγήκε μπροστά, τη χτύπησε με ένα σιδηρολοστό και ισχυρίστηκε ότι την κέρδισε ολομόναχη.

Στο τέλος, όλες οι καρέκλες στο μπαρ είχαν σπάσει και ένας μεγάλος καθρέφτης στον τοίχο είχε καταστραφεί. Η Βρετανία, η Γαλλία και η Αμερική συμφώνησαν ότι η Γερμανία έριξε την πρώτη μπουνιά, άρα αυτή έφταιγε για όλο το χαμό. Ενώ η Γερμανία ήταν ακόμα λιπόθυμη, έψαξαν τις τσέπες της, έκλεψαν το πορτοφόλι της και κέρασαν ποτά τους φίλους τους.


Δείτε ακόμα: Αν ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν καβγάς σε μπαρ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ