Αρχειο

Next Big Thing

Θα ακούσουμε περισσότερα για αυτούς μέσα στο 2015

41550-195045.jpg
Γιώργος Κρασσακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ Winter Guide 2015
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
83694-187772.jpg

Από τη νέα γενιά της τόσο καρποφόρας ελληνικής τζαζ σκηνής ο κοντραμπασίστας Πέτρος Κλαμπάνης αποδεικνύεται από τους πιο ευφάνταστους και σύγχρονους μουσικούς με εντυπωσιακή διαδρομή από τη Ζάκυνθο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι την έδρα του στη Νέα Υόρκη. Συγχωνεύει κλασική, world και τζαζ, παίζει με την ελληνική παράδοση και συνομιλεί με την παγκόσμια τζαζ σκηνή.


 image

Απόφοιτος από τη σχολή του Εθνικού, παρουσιάζει από κοινού με τον Γιώργο Κατσή μια παράσταση για τον εμφύλιο στο bios, ενώ συμμετέχει με την Ομάδα Ηappy End στο έργο «Όχι αθώος πια» της Γεωργίας Μαυραγάνη που θα παίζεται στη Στέγη μέχρι τον Απρίλιο του 2015.


image

Nέο αθηναϊκό ντουέτο με noir αισθητική, blur εικονοποιία και συναυλιακή δράση, που επεκτείνεται διαρκώς ακολουθώντας κατά γράμμα την τακτική του kanto monosou. (D.I.Y.) Θα τους δούμε 21/12 στο Ρομάντσο.


image

©Evan Maragoudakis

Συστήθηκαν μόλις πριν από μερικούς μήνες. Ένα ψυχεδελικό ροκ σχήμα από την Αθήνα που σε χρόνο dt έπαιξε μια σειρά από δυνατά live, ενώ από τις 15 Δεκεμβρίου διατίθεται η ψηφιακή μορφή του πρώτου άλμπουμ των Whereswilder με τίτλο «Yearling» στη νεοσύστατη δισκογραφική εταιρεία του six d.o.g.s., όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση στις 14 Ιανουαρίου 2015.


image

©Σήλια (Sally Ly)

Στις 20 Δεκεμβρίου θα εμφανιστεί στο THHF Thessaloniki Hip Hop Festival ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης της χρονιάς. Ο πιο ανερχόμενος Έλληνας ράπερ αυτή τη στιγμή, με απαράμιλλο flow, εθιστικά beats και μουσική ισάξια αντίστοιχων σχημάτων της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους, μεγάλωσε στην Κυψέλη. Εκπροσωπεί με μοναδικό τρόπο τη νέα γενιά δημιουργών που έχουν γαλουχηθεί στο κέντρο της αρχαίας πόλης και εκφράζει ίσως καλύτερα από κάθε άλλον την Αθήνα ως μητρόπολη του 21ου αιώνα.


image

Ο Alex Mentis ζει εδώ και 5 χρόνια στη Γαλλία, όπου σπούδασε θέατρο και μουσική. Ανάμεσα στα όρια αυτών των δύο τεχνών κάνει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και δουλεύει ως τραγουδοποιός, αντιμετωπίζοντας κάθε κομμάτι σαν θεατρικό μονόπρακτο. Στο Παρίσι γνώρισε την Alexia, η οποία ζώντας εκεί τα τελευταία 4 χρόνια γράφει acoustic ethnic μουσική, συνεργάζεται με ηθοποιούς και εικαστικούς σε διάφορα project και έχει εμφανιστεί live σε Γαλλία και Ιταλία. Στις 26 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσουν ζωντανά από κοινού τη δουλειά τους στο six d.o.g.s για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 


image

Βλέποντάς τον στην «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα δεν ήταν δύσκολο να αντιληφθείς ότι ο εικοσάχρονος ηθοποιός είχε ένα έμφυτο, πηγαίο ταλέντο. Η μόνη απορία ήταν αν υπήρχαν αρκετοί καλοί ρόλοι εκεί έξω για αυτόν. Ο Νικούλι όμως βρήκε ήδη τον πρώτο από αυτούς στο «Καλάσνικοφ» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, που γυρίζεται αυτό τον καιρό και το οποίο περιμένουμε με ανυπομονησία.


image

Ίδια γενιά με τον Χάρη Φραγκούλη και εξίσου δύσκολες αναμετρήσεις και βουτιά στα βαθιά. Σκηνοθετεί, ερμηνεύει και αναμετράται με τον «Ακατανόμαστο» του Σάμιουελ Μπέκετ στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων.


image

Σπουδές στο Εθνικό, ιδανικό σχολείο δίπλα στον Δημήτρη Καταλειφό και ασταμάτητη δημιουργικότητα σε δύσκολους ρόλους με τους πιο απαιτητικούς δημιουργούς του ελληνικού θεάτρου. Βραβείο Χορν για το ρόλο του Φρόιντ. Πρωταγωνιστεί στο νεο-νουάρ φιλμ του Νίκου Τριανταφυλλίδη «Οι αισθηματίες» που μετά το ταξίδι της σε Μόσχα και Λονδίνο βγαίνει αυτή την εβδομάδα και στις αθηναϊκές αίθουσες, ενώ τον Ιανουάριο στη Στέγη θα τον δούμε στην όπως πάντα δημιουργική ανάγνωση του Γιάννη Χουβαρδά στον «Άμλετ».


image

©Νίκος Πάστρας/ Flix.gr

Εντυπωσίασε ήδη στη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, αλλά φέτος ετοιμάζεται να κάνει κάτι ίσως ακόμη πιο θεαματικό στην ταινία του The Boy «Νήμα», στο οποίο υποδύεται τόσο μια μητέρα όσο και το γιο της, σε μια διαφορετική ιστορία ενηλικίωσης κι ένα ρόλο που δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από αυτόν της Μόσχας στην ταινία του (μπαμπά) Βούλγαρη.


image

©Pinelopi Gerasimou

Φοβερά πιτσιρίκια που άνοιξαν τους James αλλά δεν το έκαναν θέμα. Η πρόσφατη εμφάνισή τους στο six d.o.g.s έγινε sold out. Έχουν ήδη ρεύμα χωρίς καν να βγάλουν τον πρώτο τους δίσκο. Φαντάσου. Τον υποσχέθηκαν για το 2015 πάντως.


image

©Θεόφιλος Βενάρδος 

Από τη Ζάκυνθο στο μουσικό κόσμο της Αθήνας, γράφοντας η ίδια μουσική και ελληνικό στίχο. Γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι συγγραφέας παιδικών παραμυθιών και συνθέτης παιδικών μιούζικαλ και θυμίζει pin-up girl περασμένων δεκαετιών. Το πρώτο της άλμπουμ αναμένεται μέσα στο 2015.


Κεντρική Φωτό: ©Iωάννα Χατζηανδρέου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ