- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το δούλεμα συνεχίζεται: Πώς ένας δάσκαλος από την Καρδίτσα πληρώνει το ταξίδι ενός ινφλουένσερ για Μύκονο
Το «δώρο» των 60 εκατ. ευρώ στις ακτοπλοϊκές και ο μύθος των αμετάβλητων εισιτηρίων
Το δούλεμα συνεχίζεται: Κρατικές επιδοτήσεις και πολιτικές ψευδαισθήσεις - Γιατί το «χωρίς αυξήσεις» δεν σημαίνει απαραίτητα «χωρίς κόστος»
Χτες σας έγραφα για το παραμύθι της «δωρεάν» μετακίνησης την οποία υπόσχονται και ο κραταιός Νικόλας και ο Αλέκσης. Θα ήταν κρίμα δίπλα στο ψέμα των «δωρεάν» μετακινήσεων της αντιπολίτευσης να μην βάλω και το κυβερνητικό ψέμα το οποίο με καμάρι ομολόγησε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας.
Μιλώντας στην τηλεόραση, ο υπουργός Ναυτιλίας καμάρωσε που από πέρυσι δεν είχαμε καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αποκάλυψε ότι αυτό συνέβη επειδή το κράτος έχει στηρίξει τις ακτοπλοϊκές εταιρείες με 60.000.000 ευρώ. Με λίγα λόγια, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν αυξηθεί αλλά αντί την αύξηση να την πληρώσουν οι επιβάτες των πλοίων την πληρώνουμε όλοι μας.
Και πολύ καλά κάνουμε. Θέλω να πω πως ένας συμπολίτης ή ένας τουρίστας που θέλει να επισκεφτεί τη Μύκονο ή την Πάρο ή την Σαντορίνη ή την Κρήτη θα έχει να αντιμετωπίσει αυξημένες τιμές στα ξενοδοχεία, αυξημένες τιμές στην εστίαση, αυξημένες τιμές στις ξαπλώστρες και γενικώς αυξημένες τιμές παντού. Το να του πληρώσουμε ένα μέρος του εισιτηρίου του είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.
Φυσικά, κάποιος μίζερος μπορεί να πει ότι αυτοί που περιγράφει ο Βασίλης Κικίλιας είναι άλλη μια ένδειξη του πώς αντιμετωπίζουν το κοινό μας πορτοφόλι οι πολιτικοί. Ως ένα ταμείο που σκοπό έχει όχι να εξισορροπεί τις όποιες αδικίες, αλλά να χρηματοδοτεί την προσπάθεια εκλογής ή επανεκλογής των υπουργών και των κομμάτων τους. Και στην προσπάθεια αυτή όλα είναι θεμιτά. Ακόμα και το να πληρώνει ένας δάσκαλος από την Καρδίτσα τον ινφλουένσερ που θέλει να ταξιδέψει στη Μύκονο με το SUV του.
Και κάποιος ακόμα πιο μίζερος και γκρινιάρης μπορεί να πει ότι πολιτικές σαν αυτή της κυβέρνησης, ή προτάσεις σαν αυτές της αντιπολίτευσης για τα ΜΜΜ, αποδεικνύουν την ανάγκη της διδασκαλίας των οικονομικών από την πρώτη δημοτικού, στην οποία οι μικροί μαθητές θα μάθαιναν για αρχή ότι δεν υπάρχει τίποτα που να είναι δωρεάν και ότι η κυβέρνηση δεν προσφέρει χρήματα από το πορτοφόλι των στελεχών της, αλλά απλώς διαχειρίζεται τα δικά μας.
Φυσικά πρόκειται για λαϊκισμούς του χειρίστου είδους, καθώς όσο λιγότερα καταλαβαίνεις για τον τρόπο που μια κυβέρνηση διαχειρίζεται τα χρήματα σου τόσο καλύτερα θα κοιμάσαι το βράδυ. Διαφορετικά, δεν θα μπορείς να κοιμηθείς από τα νεύρα σου με το παπατζιλίκι και το χουβαρνταλίκι με τα λεφτά των άλλων που παρουσιάζεται ως «κοινωνική πολιτική». Και μπράβο τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η μεγαλύτερη παρέμβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις των τελευταίων δεκαετιών», τόνισε ο πρωθυπουργός
11 χρόνια πριν σε ομιλία του στη Βουλή και ενώ η χώρα όδευε ολοταχώς στα capital controls και στο τρίτο μνημόνιο
Τα πρόσωπα που αποτελούν την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
Πώς το κράτος δικαίου γίνεται πεδίο σύγκρισης στην ΕΕ; - Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
«Μου λείπει η πιο ανεπίσημη συμμετοχή μου στη ζωή» λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Aπέτυχε γιατί τον ένοιαζε μόνο να πάρει την εξουσία» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Tα όρια της νομιμότητας στις σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες
Από το κυνήγι των εκπτώσεων στις οικονομικές διακοπές
Οι συσκευές τηλεϊατρικής δίνουν τη δυνατότητα για εξειδικευμένες εξετάσεις επί τόπου
Η αναφορά στο κράτος δικαίου, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον θάνατο της Μάρως Κοντού
H νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Με αφορμή τον τελικό του Μουντιάλ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.