Αρχειο

Διογένης Δασκάλου: Στολίζουμε πρόεδρο

Πνευστά, πρόζα που σκοτώνει, κέφι μέχρι πρωίας

32014-72458.jpg
A.V. Guest
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
83595-168357.jpg

Όσο μεγαλώνουμε και χάνουμε φίλους, τόσο ξαναμαζευόμαστε αυτοί που μείναμε και κάνουμε γιορτές, πάρτι, παραστάσεις. Να, λοιπόν, μια τέτοια γιορτή θα στήσουμε στη «Μαύρη Τρύπα» με παλιούς και καινούργιους Monie & Monie Conniente.

Για μια ακόμη φορά ξεκινάμε για κάτι που δεν ξέρουμε πώς θα είναι τελικά ούτε και πού θα μας πάει ούτε και για πόσο! Πείτε μας, δείξτε μας και μεις οι ιχνηλάτες θα ακολουθήσουμε τις επιθυμίες σας. Μαζευόμαστε Έλληνες, φυλές από ένα έθνος που όσο σκορπάει τόσο και πιο πολλές φυλές γεννάει. Ελληναράδες, χιπστεράδες, αϊφονεξίδες στραβωμένοι και γκάγκαροι, που άλλος για Gaga τράβηξε πήγε και άλλος για το Gagarin. Ναζιστόκαυλοι και μπαλατζήδες, φυλές των φιλιών που κάνουν φίλους στην Αμφίπολη ή αμφίσημους συμβατικούς και γλέντια, φαγιά, κρασιά και βόλτες, ξιφομαχίες του «πες, πες» και «όχι, μην το πεις», άσε να το καταλάβουν πριν σε καταβάλουν.

Ο Βαγγέλης Μολυβιάτης που ματιάζει τις εικόνες, ο Γιώργος Μπάκας φύλαρχος όλων των φυλών, των πιο γλυκών κωλοελλήνων στο ξέφωτο των Monie & Monie Conniente και ένας Τσιτσόπουλος θεός, ένας σωστός, ζεστός, γλυκός και αχνίζων αδερφός μου, μας! Αλλά κι ο Φώτης στο τρομπόνι ο παιχταράς, το αίμα μου ο Σωτήρης στο tenor sax και στα τρελά χορευτικά, ο Κώστας στην British picolo τρομπέτα και ο Λεωνίδας με 300 νότες τη φορά που την τρομπέτα του κάνει να φυσά. Θα ακούσεις και τη Βίκυ τη θεά, φωνή απόκοσμη με ρίζες μέσα στη γη, και ένας βράχος Παντελής στα σετ μας τα ηχητικά, συνθέτει κόσμους με τον Παύλο, πειράζουμε όλοι μαζί πολιτική και ΠΑΟΚ - Άρη - Ηρακλή, όλα χώρια, όλα μαζί, με «Happy Day» του Βούλγαρη και σφριγηλούς νεοναζί, σφυροδρέπανα, αναρχία, ευρώπουλα, γριάς μαλλί.

Σε προκαλώ, εαυτέ μου Έλληνα, τεμπέλη, δουλευταρά και μερακλή, έλα και ρώτα τον καθρέφτη σου, αν τολμάς. Ποια είναι η πιο ωραία; Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει. Are you sure; Νο, I am τζιχάντ. Κάνε μου «like», κάνε μου «add». Πνευστά με γέλια, μέλια και πρόζα, μανόν που τη ζητάς εδώ σαν όζα, ούζα, σουβλάκια, ξένα τραγούδια και ελληνικά. Και φυσικά... «το νέο i phone 6 στην τσέπη σου στραβώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Special gift μεταλλαγμένο έντεχνο από πυγμαίο Λούντβιχ Βαν Ανώγειεν. Το βλέμμα έχει δύο «μμ». Γιατί πολύ απλά κάποιες φορές πρέπει να περνάμε και καλά.

Διογένης Δασκάλου, Monie & Monie Conniente, αυστηρά και μόνο γι’ αυτούς που δεν βαρέθηκαν να ζουν ψάχνοντας ακόμη το κάτι παραπάνω! Για όσους δεν κρατιούνται και έχουν τον ακράτητο, οι κρατήσεις άρχισαν, η κυνηγητική περίοδος άνοιξε. Πλήρης εχεμύθεια, μητρική μας γλώσσα η σιωπή, δεν θα το πούμε σε κανέναν στο Μέγαρο ότι πρώτα ήρθατε σε μας. Όλες οι φυλές θα είμαστε εκεί. Το πρώτο fest reunion Ελλήνων Θεών. Εύχομαι φτηνά αεροπορικά εισιτήρια, μέτρια ξενοδοχεία με καθαρά σεντόνια, τριαντάφυλλα, ποιητικά αίτια, καύλες, dark σοκολάτες, φωτεινά μάτια και όνειρα γεμάτα μαρμελάδα, σινεμά, παλιά ασανσέρ, άπειρους φίλους και άγρια γέλια. Και όσο πάει... Για πάντα.

Monie & Monie Conniente

Σωτήρης Δασκάλου: τενόρο σαξόφωνο Λεωνίδας Βλάχος, Κώστας Δαμιανίδης: τρομπέτες Φώτης Μίγγας: τρομπόνι Βίκυ Βογιατζόγλου: φωνή Παντελής Αμπατζής: ηχητικά Παύλος Αζναουρίδης: ενορχήστρωση, ηχοληψία Γιώργος Μπάκας: εικόνες Αντώνης Βλαβογελάκης: sweet dreaming Βαγγέλης Μολυβιάτης: video. Σε ρόλο έκπληξη ο Στέφανος Τσιτσόπουλος Κείμενα: Διογένης Δασκάλου

24, 25 και 27 Δεκεμβρίου, 1, 3, 10 Ιανουαρίου στη Μαύρη Τρύπα (Βαΐου 5, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 510081, facebook.com/mavritrypa)

diogenis ©athensvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ