Αρχειο

CU Restartup@Ρομάντσο

Ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 477
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65292-144973.jpg

Ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού CU Restart Up@Ρομάντσο, που καλεί τους νέους να εκφραστούν ελεύθερα και να διεκδικήσουν δωρεάν επαγγελματική στέγαση για 8 μήνες στη θερμοκοιτίδα του Bios Ρομάντσο, ολοκληρώθηκε. Ο πρώτος γύρος είχε θέμα «Restart στη ζωή μας» και καλούσε νέα δημιουργικά μυαλά να συνθέσουν ένα φωτορομάντζο. Οι 4 τελικοί νικητές έχουν ήδη εγκατασταθεί στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο, κάνοντας το δικό τους επαγγελματικό restart. Εκεί έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στο κοινό περισσότερα δείγματα από τη δουλειά τους, ενώ βρίσκονται σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της θερμοκοιτίδας και δημιουργούς με επιτυχημένη επαγγελματική πορεία γνωρίζοντας πρακτικές καταξιωμένων επαγγελματιών. Η συνεχής αλληλεπίδραση των μελών της θερμοκοιτίδας συμβάλλει στην εξέλιξη κάθε επιχείρησης ξεχωριστά, αλλά και στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συνόλου παραγωγής που θα τροφοδοτήσει την πολιτισμική και ιστορική συνέχεια της πόλης.

Οι νικητές του πρώτου γύρου άνοιξαν τις πόρτες του καινούργιου τους στούντιο στο Ρομάντσο για να εγκαινιάσουν την πρώτη τους έκθεση, αλλά και την εγκατάστασή τους στη θερμοκοιτίδα.


Το ID των νικητών

Ομάδα 0-203

Βαγγέλης Πανταζής, Νικόλας Παναγιωτόπουλος, Bίκτωρας Γκόγκας

Ο Νικόλας, ο Βίκτωρας και ο Βαγγέλης αποτελούν τον πυρήνα της ομάδας Ο-203, που πήρε το όνομά της από το γραφείο που θα στεγαστεί. Ο Νικόλας Παναγιωτόπουλος έχει σπουδάσει περιβαλλοντική ανθρωπολογία, ο Βίκτωρας Γκόγκας είναι γραφίστας και ο Βαγγέλης Πανταζής αρχιτέκτονας-σχεδιαστής. Τους αρέσει ο προσδιορισμός πολυδιάστατη ομάδα εργασίας και είναι ένα ανοιχτό δίκτυο νέων ανθρώπων που ασχολούνται με την αρχιτεκτονική, το design, τη γραφιστική, αλλά και τη μουσική. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό με ένα πρότζεκτ το οποίο δούλευαν για πέντε ολόκληρα χρόνια.

Δημοσθένης Μπάρμπας

Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1991. Ζει στην Αθήνα και σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ζωγραφίζει πρωτότυπα σχέδια πάνω σε t-shirts. Ο Δημοσθένης, που θα μοιραστεί το γραφείο της θερμοκοιτίδας με τους άλλους τρεις νικητές, διακρίθηκε στο διαγωνισμό με τη συμμετοχή του «Η Μέρα πριν τη Δευτέρα». Ένας συνδυασμός φωτορομάντζου με κόμικ, με ήρωές τον μ. και τον Μ. που κάνουν έναν περίπατο στην Αθήνα.

Βαγγέλης Πανταζής

Γεννημένος στα Γιάννενα, έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο πολυτεχνείο του ΕΤΗ στη Ζυρίχη, καθώς επίσης και αργυροχρυσοχοΐα στο Ι.Ι.Ε.Κ ΜΟKUME. Έχει εργαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως αρχιτέκτονας και είναι ιδρυτικό μέλος του σχεδιαστικού γραφείου Topotheque και της πλατφόρμας Vagio. Aπό τον Ιανουάριο του 2014 είναι διδακτορικός φοιτητής στο πανεπιστήμιο του USC.

Νικόλας Παναγιωτόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε Δασολογία στο ΑΠΘ και Περιβαλλοντική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Lund. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον τομέα της εστίασης.

Bίκτωρας Γκόγκας

Γεννήθηκε το 1985. Έχει σπουδάσει Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως γραφίστας.

Δωμάτιο 203 - Ρομάντσο.

Διάρκεια μέχρι 21 Απριλίου.


Γύρος δεύτερος

4 νέες θέσεις σε περιμένουν 

Ο διαγωνισμός δεν τελείωσε όμως εδώ. Το Bios Ρομάντσο και το CU ανακοίνωσαν την έναρξη του δεύτερου γύρου του διαγωνισμού CU Restart Up@Ρομάντσο, όπου μπορούν να συμμετέχουν νέοι 18-28 ετών με δημιουργική δραστηριότητα και να διεκδικήσουν επιπλέον 4 θέσεις στη θερμοκοιτίδα του Bios Ρομάντσο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκφραστούν ελεύθερα με φαντασία και ευρηματικότητα και χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο το κινητό τους να δημιουργήσουν ένα βίντεο στο οποίο θα παρουσιάζουν τη δραστηριότητά τους και τους λόγους που θα ήθελαν να κερδίσουν μία θέση στη θερμοκοιτίδα.

Περισσότερες πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής στο δεύτερο γύρο του CU Restart Up@Ρομάντσο έως 21 Απριλίου στο www.vodafonecu.gr/restartup


Info: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, 105 52 Αθήνα/ Τ 216 7003325, www.romantso.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ