Αρχειο

Μαρούσι

Διασκέδαση, φαγητό & αγορές

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 457
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53281-117598.jpg

n

Saint' s

Ηφαίστου 2 & Αγίου Κωνσταντίνου, 210 6100186

Εξαιρετικός πολυχώρος διασκέδασης σε ένα πανέμορφο πάρκο, δίπλα στην Αγ. Κωνσταντίνου, περιτριγυρισμένος από δέντρα, πολύ πράσινο, παιδική χαρά δίπλα αλλά και το πολύ παλιό εκκλησάκι των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Με υψηλού επιπέδου αισθητική και βιομηχανικό design, όπου κυριαρχούν το σίδερο, το ξύλο και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που αφήνουν τον ήλιο να ζεσταίνει το χώρο, αποτελεί ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας. Από το πρωί για να δοκιμάσετε τον εξαιρετικό καφέ του, έως αργά το βράδυ όταν οι μουσικές δυναμώνουν και οι bartenders ετοιμάζουν τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ του καταλόγου. Παράλληλα, το Saint’s θα σας προτείνει και κάποια πολύ νόστιμα πιάτα ιταλικής κουζίνας, με την πίτσα να κλέβει πραγματικά την παράσταση. Μπορείτε να το επισκεφθείτε με τους φίλους σας ή με το επαγγελματικό σας ραντεβού, να διοργανώσετε εταιρικές εκδηλώσεις ή να βρείτε μια πάρτι ατμόσφαιρα το βράδυ, ιδίως Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, όπου η διασκέδαση κρατάει μέχρι τις πρωινές ώρες.


n

Ρακομπελάδικο 

Δήμητρας 14, 698 4548343

Άνοιξε πριν δύο εβδομάδες εκεί που βρισκόταν κάποτε το Καφενείο των Γυναικών και ήδη αποτελεί σημείο συνάντησης εκείνων που αγαπούν τους νόστιμους μεζέδες, την καλή μουσική και τις γεύσεις που προκύπτουν από το μέλι, όταν κάποιος επιχειρεί να το προσθέσει μαζί με άλλα υλικά σε κρητικό κρασί ή ρακί. Βρίσκεται στον πρώτο όροφο και ξεχωρίζει για την ποιότητα του φαγητού, αλλά το πιο δυνατό του σημείο είναι η μοναδική αισθητική του χώρου με την ωραία βεράντα και τους ζωγραφισμένους τοίχους, σε συνδυασμό με τη φιλοξενία του ιδιοκτήτη, που μπορεί να φέρει τον κόσμο άνω-κάτω προκειμένου να εξυπηρετήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μας περιμένει καθημερινά, από τις 18.00.


n

Altamira

Μαρούσι, Περικλέους 28, 210 6128841 / Κολωνάκι, Τσακάλωφ 36Α, 210 3614695

fb: Altamira Restaurants fan club

Εξαιρετικές πολυεθνικές γεύσεις που σας ταξιδεύουν στο Μεξικό, την Ινδία, τις αραβικές χώρες και τη νοτιοανατολική Ασία, που θα απολαύσετε σε έναν καλαίσθητο χώρο στο Μαρούσι (και στο Κολωνάκι), στις τέσσερις αίθουσες ενός νεοκλασικού, ή στο γυάλινο κήπο, ο οποίος είναι κλειστός και θερμαινόμενος το χειμώνα. Μαζί με τα πιάτα σας, δοκιμάστε αυθεντικά εξωτικά κοκτέιλ με έθνικ μουσικές. Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 18.30 και τις Κυριακές από τις 13.30, με ανοιχτό μπουφέ και επιλογή ανάμεσα σε 22 διαφορετικές γεύσεις και ένα από τα γλυκά τους (€17 ενήλικες, €12 παιδιά). Κάθε μέρα, τόσο στο Μαρούσι όσο και στο Κολωνάκι (ανοιχτά κάθε μέρα από 14.00 εκτός Κυριακής), μενού δύο πιάτων με ποτό στα €14,50. Πολύ συχνά είναι και τα happenings με τη συμμετοχή καταξιωμένων ηθοποιών.


n

Το Σπίρτο 

Βασ. Σοφίας 81, 211 4060424

Βρίσκεται απέναντι από την Πλατεία Ηρώων και πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό καφενείο και συνάμα στέκι εκείνων που αγαπούν τον ελληνικό καφέ στη χόβολη, τα γλυκά του κουταλιού, το απάκι και το τσίπουρο. Η αισθητική του θυμίζει σκηνή από ταινία της Nouvelle Vague. Κατά καιρούς λαμβάνουν χώρα διάφορα live στον κάτω όροφο, ενώ ο πάνω φιλοξενεί μία συλλεκτική γραφομηχανή, πολλά βιβλία, λογοτεχνικά μανιφέστα και καλλιτεχνικές εκθέσεις. Είναι ένας από αυτούς τους χώρους που μπαίνεις πρωί και αν δεν έχεις κάποια σημαντική δουλειά να κάνεις, βγαίνεις το ξημέρωμα της επόμενης μέρας.


n

Ασβεστόλακος

Βασ. Σοφίας & Κοιμήσεως Θεοτόκου 4, 210 8025298

fb: asvestolakos1948, www.asvestolakos.gr

Κουτούκι με ιστορία από το 1948, που όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να συνδυάζει αρμονικά την ποιότητα του φαγητού με την ποιότητα στη μουσική του. Εδώ θα βρείτε γεύσεις και πρώτες ύλες που σπάνια συναντάς σε μαγαζιά ανάλογου τύπου, όπως: αυθεντική φάβα Σαντορίνης, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα από κρητικό μικροπαραγωγό, αλλά και πικάντικη γραβιέρα σαγανάκι, γεύσεις που μπορείτε να συνοδεύσετε με κάποια από τις εφτά ποικιλίες χύμα κρασιού. Με ζωντανή μουσική κάθε βράδυ και την Κυριακή από το μεσημέρι.


n

Ves Pino

Ηλ. Διαμέση 1, 210 6127226

Το Ves Pino είναι ένα σχετικά μικρό μπαράκι με τεράστιο όμως περιεχόμενο. Μπαίνοντας σε κερδίζει αμέσως η vintage αισθητική του, το μπαρ κοσμεί (μεταξύ άλλων) ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ σε playmobil, ενώ πάνω από τα ποτά θα δεις γραμμένη σε μαυροπίνακα μια συνταγή από κάποιο νέο κοκτέιλ. Στo Ves Pino γίνονται meetings από Vespa Clubs, καθένα με το δικό του dj και το δικό του event. Θα ακούσεις alternative και τις Κυριακές συνήθως θα πετύχεις κάποιο τζαζ και μπόσα νόβα live, ενώ καθημερινά μπορείς να το επισκεφθείς και το πρωί για καφέ.


n

Προβατάκι

Ν. Πλαστήρα 19-21, 215 5307493

Το Προβατάκι «γεννήθηκε» μέσα στην καρδιά της κρίσης, το 2012, και αμέσως αγκαλιάστηκε από τον κόσμο. Εδώ θα βρεις τα πάντα γύρω από το πλέξιμο και το φέλτινγκ, καθώς και υλικά για ράψιμο, κέντημα και κόσμημα, αλλά και τη γλυκύτατη Αμαλία Χατζηευγενιάδου, που θα σου στείλει με email πατρόν που σου αρέσουν, θα σου προσφέρει σεμινάρια πλεκτικής και θα φροντίσει να βγεις από το μαγαζί με όλα όσα χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πλεκτό της δικής σου φαντασίας, αλλά και ρούχα και κοσμήματα που έχει σχεδιάσει η ίδια.


n

Blueprint

Βασιλίσσης Σοφίας 17, 210 3129293

Όταν ρώτησα πόσα χρόνια υφίσταται το Blueprint, μου έδειξαν ένα μπουκάλι Lagavulin στο ράφι με τα malt. «Δεκαέξι, όπως κι αυτό» μου είπαν. Ζήτησα να μου αναφέρουν ό,τι σημαντικό θα έπρεπε να ξέρω και η απάντηση ήταν η εξής: «Όταν έχεις ένα μπουκάλι από malt ουίσκι μπροστά σου, δεν μιλάς γι’ αυτό, απλώς το πίνεις χωρίς να βιάζεσαι». Εν πάση περιπτώσει, το Blueprint υφίσταται με ελάχιστες αλλαγές, όπως όταν πρωτοάνοιξε τον Νοέμβριο του 1997, και οι άνθρωποί του προτιμούν να αφήνουν ορατά τα σημάδια του χρόνου (όπως και στην μπάρα του). Τέσσερις διαφορετικοί djs καλύπτουν μουσικά έξι δεκαετίες, ενώ συχνά γίνονται αφιερώματα και θεματικά πάρτι. Ανοιχτό 365 ημέρες το χρόνο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι πρωίας.


n

Χασιώτη

Ερμού 7 & Διονύσου, 210 8020488

Για σχεδόν 40 χρόνια μια οικογένεια ζεσταίνει με το χαμόγελο και την αυθεντικότητά της την καρδιά του Αμαρουσίου. Η μυρωδιά των φρεσκοψημένων ξηρών καρπών (ψήνονται κάθε μέρα στο εργαστήριο της επιχείρησης), τα αμέτρητα χρώματα των αποξηραμένων φρούτων, το άρωμα του φρεσκοκομμένου καφέ, οι αμέτρητες παραδοσιακές γεύσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε οδηγούν σε ένα μοναδικό χώρο που σε ταξιδεύει και σε γεμίζει με μια γλυκιά νοσταλγία. Η πίστη στην παράδοση και η προσήλωση στην ποιότητα, αλλά πάνω από όλα η αγάπη για τον κόσμο και το μεράκι για τους ξηρούς καρπούς, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αποτελούν τις αξίες που έδωσαν στο όνομα Χασιώτη μια θέση στην καρδιά μας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ