Αρχειο

Πέντε Στοιχεία, η οικολογική λίμνη της Λακωνίας

Crowdfunding για το επόμενο μεγάλο βήμα του αγροκτήματος Ευμέλεια

32823-103920.jpg
Κωνσταντίνος Τζήκας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51715-105691.jpg

Πέντε Στοιχεία: όνομα ρομαντικό για μια οικολογική λίμνη που φιλοδοξεί να αποτελέσει πηγή ζωής για μια περιοχή της Λακωνίας - την πεμπτουσία της περιοχής, τρόπον τινά, όπως δηλώνει και το όνομά της. Πρόκειται για το επόμενο σημαντικό εγχείρημα της Ευμέλειας, του επισκέψιμου βιολογικού αγροκτήματος και ξενώνα στις Γούβες του Νομού Λακωνίας. Η περιοχή ταλανίζεται από ξηρασία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο ποταμός Ευρώτας στερεύει.

n

Η οικολογική λίμνη της Ευμέλειας, μέσω της χρήσης πρωτοποριακής τεχνολογίας, θα εισάγει αυτό ακριβώς το υδάτινο στοιχείο που θα αποκαταστήσει την ισορροπία του οικοσυστήματος. Τα οφέλη από την κατασκευή της φυσικής λίμνης θα μετατρέψουν την περιοχή σε ένα φυσικό καταφύγιο για τα μικρά ζώα και τα πουλιά που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν και πολλές φορές δεν επιστρέφουν, καθώς και μία ζώνη πυροπροστασίας για ολόκληρη την περιοχή. Για τα οφέλη από την κατασκευή των φυσικών λιμνών μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Για να υλοποιηθεί το όραμα της Ευμέλειας, ξεκίνησε μια εκστρατεία κοινωνικής χρηματοδότησης προκειμένου να συγκεντρωθούν οι πόροι κατασκευής της λίμνης. Ανάλογα με το ποσό συνεισφοράς, η Ευμέλεια θα προσφέρει οργανικά δώρα - βιολογικό σαπούνι, παρθένο ελαιόλαδο, κρασί limited edition και διαμονές στον ξενώνα. Η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής, μπορεί να γίνει με paypal ή πιστωτική κάρτα και ολοκληρώνεται σε μόλις 3 βήματα. (Διιαβάστε εδώ αναλυτικά για την εκστρατεία).

n

Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη και απολύτως βιώσιμη επένδυση διότι παρά το αρχικό κόστος της, σε διάστημα περίπου δύο ετών, αφότου το οικοσύστημα της λίμνης έχει αναπτυχθεί, απαιτείται ελάχιστη παρέμβαση από τον άνθρωπο για τη διατήρηση της. 

Για την υποστήριξη της εκστρατείας, η Ευμέλεια διοργανώνει την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα στο ImpactHub, Καραϊσκάκη 28, δίπλα στο σταθμό Μοναστηράκι, crowdfunding event με είσοδο 10€ που περιλαμβάνει plateau με γαστρονομικές δημιουργίες του Tip The Chef, άφθονη σανγκρία με βιολογικό κρασί από την Ευμέλεια και party με djs την Αφροδίτη Σημίτη και την Άννα Αναστασίου του Join Radio. Ε

Eπίσης, η αρχιτεκτονική ομάδα Aka Lab architects θα παρουσιάσει τα αρχιτεκτονικά σχέδια και θα απαντήσει σε ερωτήσεις. Στο χώρο θα πωλούνται πιστοποιημένο βιολογικό κρασί και λάδι (30€), ελιές (20€) και σαπούνι από παρθένο ελαιόλαδο (10€), όλα από τους κήπους της Ευμέλειας για την στήριξη του σκοπού. Κάθε αγορά θα εξασφαλίζει την είσοδο σε κλήρωση στο τέλος της βραδιάς για 3 διήμερα στην Ευμέλεια (2 διανυκτερεύσεις). Εδώ θα βρείτε πληροφορίες και ενημερώσεις για το crowdfunding event.

n

Ο Φραγκίσκος Καρέλας, ιδρυτής και εμπνευστής της Ευμέλειας, εγκατέλειψε το Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όπου μεγάλωσε και σπούδασε και όπου βρίσκεται η οικογένεια του και οι φίλοι του, ώστε να έρθει στην προγονική γη και να δημιουργήσει την Ευμέλεια. Το όραμα της Ευμέλειας είναι να προσφέρει σε κάθε επισκέπτη την μοναδική εμπειρία της συμφιλίωσης με τη φύση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ