Αρχειο

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Συρίγος

Σίγησε η φωνή του ελληνικού μπάσκετ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51316-104933.jpg

Αργά το βράδυ της Κυριακής έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Φίλιππος Συρίγος, σε ηλικία 65 χρονών. Ο δημοσιογράφος αγωνιζόταν τον τελευταίο καιρό να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του αφού είχε χτυπηθεί από τον καρκίνο. 

Ήταν από τους πιο έμπειρους έλληνες αθλητικογράφους και η φωνή του είχε συνδεθεί με τον ιστορικό ευρωπαϊκό τίτλο που κέρδισε η Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ του 1987: Ο Συρίγος ήταν ο άνθρωπος που περιέγραψε για τη δημόσια τηλεόραση τον τελικό της 14ης Ιουνίου 1987 κόντρα στην ΕΣΣΔ και μαζί ολόκληρη την πορεία της ελληνικής ομάδας προς τον θρίαμβο.

Το όνομά του είχε ταυτιστεί με το μπάσκετ και την άνθισή του στη χώρα μας. Η καριέρα του στη δημοσιογραφία άλλωστε ξεκίνησε τη χρονιά που το άθλημα γνώρισε την πρώτη του μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση, το 1968.

Τη δεκαετία του ‘80 ο Φίλιππος Συρίγος εργάστηκε στην ΕΡΤ, αρχικά με τις περιγραφές του στις σαββατιάτικες τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων. Εκτός από το μπάσκετ ειδικευόταν και στις μεταδόσεις των αγώνων κολύμβησης.

Για πολλά χρόνια συνεργαζόταν σταθερά με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Αργότερα εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της Nova όπου παρέμεινε μέχρι τέλους.

Δ.Κ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ