Αρχειο

Ντύσου σουπερ-ήρωας για το Cosplay του Comicdom Con Athens 2013…

… και φτάσε μέχρι το Λονδίνο

32823-103920.jpg
Κωνσταντίνος Τζήκας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36283-78812.jpg

Cosplay: η λέξη δεν λέει τίποτα στους «κοινούς θνητούς», αλλά ηχεί γνώριμη στα αυτιά των μυημένων στα κόμικς και την ποπ κουλτούρα. Συγχώνευση δύο λέξεων (costume και play), πρόκειται για διαγωνισμό στον οποίο οι συμμετέχοντες μεταμφιέζονται σε κάποιον αναγνωρίσιμο χαρακτήρα από κόμικς, ταινία, βιβλίο επιστημονικής ή επικής φαντασίας κλπ.

Και συναγωνίζονται μεταξύ τους: ποιος έχει την πιο εντυπωσιακή στολή-λεπτοδουλειά; Ποιος κραδαίνει το πιο αληθοφανές όπλο; Ποιος έκανε την πιο πρωτότυπη επιλογή; Όλοι τους έχουν το δικαίωμα μίας ολιγόλεπτης εμφάνισης στην πασαρέλα, προτού η κριτική επιλογή αξιολογήσει την κάθε παρουσία και απονείμει εντέλει τα βραβεία.

Το Comicdom, το αγαπημένο ετήσιο φεστιβάλ της Αθήνας για κομιξόφιλους, έχει το δικό του Cosplay τα τελευταία χρόνια. Και φέτος μπαίνει δυναμικά και στο ευρωπαϊκό παιχνίδι: ο Cosplayer που θα αναδειχθεί νικητής στο Comicdom Cosplay 2013 (θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Απριλίου) θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EuroCosplay, στο MCM Expo του Λονδίνου, τον προσεχή Οκτώβριο.

Μάλιστα, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στο φετινό EuroCosplay. Η συμμετοχή θα είναι φέτος πρωτοφανής: 48 διαγωνιζόμενοι από 28 χώρες.

n

Το λογότυπο και η μασκότ του φετινού Comicdom Cosplay (σχέδιο: Tomek)

Με άλλα λόγια, τι Eurovision και φληναφήματα; Στο Cosplay όσο πιο εξωφρενική – αλλά και καλοδουλεμένη η στολή – τόσο το καλύτερο! Ωστόσο, οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να «ντύσουν» την εμφάνισή τους με ένα τραγούδι δικής τους επιλογής). Ζωστείτε φτερά, σπαθιά, υπερτροφικά νύχια, μπέρτες, μάσκες. Υιοθετήστε Βελζεβούλικες αρματωσιές ή αγγελικές φυσιογνωμίες και μπείτε στην αρένα του παιχνιδιού στολών.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν – προβλέπονται τόσο ατομικές όσο και ομαδικές εμφανίσεις – μπορούν να στείλουν μέχρι την 31η Μαρτίου ένα email με θέμα “Διαγωνισμός Cosplay”, στη διεύθυνση cosplay@comicdom-con.gr, με το ονοματεπώνυμό, το email και το τηλέφωνό τους. Για περισσότερες λεπτομέρειες και τους όρους συμμετοχής μπείτε εδώ.


Info: Comicdom Con Athens 2013, 19-21 Απριλίου, Μασσαλίας 22

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ