Αρχειο

Mangatellers: Θεσσαλονίκη καλεί Τόκιο

Διαβάστε online το νέο chapter του κόμικ Run, Team Ninja!

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
33072-73480.JPG

Νεαροί Θεσσαλονικείς με γιαπωνέζικη manga κουλτούρα και αγάπη για τους κώδικες των συγκεκριμένων ηρώων έστησαν εικόνες και ιστότοπο, ωδή στη μητροπολιτική εφηβική ζωή του Τόκιο. Ποιοι είναι, πώς και γιατί το κάνουν; Το πρωί χειρίζονται φοροτεχνικές υποθέσεις και ξεσκονίζουν τα λογιστικά βιβλία. Το βράδυ ξενυχτούν σκεπτόμενοι το επόμενο τμήμα των manga ιστοριών και τις λέξεις που θα βάλουν στα συννεφάκια των δικών τους ηρώων.

n

Ο Ραφαήλ Βουτσίδης και ο Καρυοφύλλης-Χρήστος Χατζόπουλος, το υπερπαραγωγικό συγγραφικό δίδυμο των Mangatellers, ξεκίνησε την κόμικς ενασχόλησή του από τα σχολικά χρόνια. Περνώντας γρήγορα από την αμερικάνικη σχολή της Marvel και της DC στην ιαπωνική manga σκηνή, άρχισαν να εκτιμούν ολοένα και περισσότερα την εκφραστική απλότητα και το απέριττο στιλ απόδοσης της μυθοπλασίας της.

n

Πιστοί στο ραντεβού της Παρασκευής για την επόμενη συνέχεια των αγαπημένων τους ιστοριών, μέχρι που κάποια στιγμή η ιδέα «τι θα έλεγες να φτιάξουμε το δικό μας στόρι και τον δικό μας κόσμο» κοινοποιήθηκε από τον Καρυοφύλλη στον Ραφαήλ. Τα πρώτα πρόχειρα δείγματα έδωσαν γκάζι στις αρχικές προθέσεις και οι Mangatellers έβγαλαν από το γκαράζ ιδεών το "Run", ήτοι "Remember Ur Nature".

n

Τέσσερα παιδιά, μια πόλη στο Βόρειο Τόκιο, πολύ παρκούρ και πολλή φαντασία. Μια ελληνική προσπάθεια παραγωγής manga τίτλου με αναφορές στην ιαπωνική αισθητική και αγγλική διάλεκτο, που δύσκολα θα συναντήσει κάποιος στη Θεσσαλονίκη. Εμπιστευόμενοι την οπτικοποίηση του εγχειρήματος συνεργάστηκαν με τον εικονογράφο και αρχιτέκτονα Μάνο Λαγουβάρδο και πλέον το "Run" μετρά ήδη τρία κεφάλαια: Must Hurry, Street Chase, Time For Gymnastics. Με το καλημέρα του 2013 κυκλοφόρησαν το τέταρτο κεφάλαιο με τίτλο Team Ninja! που μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Οι Mangatellers δεν περνούν πολιτικά μηνύματα και μάλλον δε φιλοδοξούν να απαντήσουν στα αιώνια ερωτήματα της ζωής. Προτιμούν να δίνουν με νεύρο, κέφι και χιούμορ όλα όσα στριφογυρίζουν στο κεφάλι τους και παρατηρούν τριγύρω τους.

n

Στο one-shot  "Wi-Fi Wars" μας μεταφέρουν στο 2015, όπου σχολιαρόπαιδα και τεκνοχίπηδες συμμετέχουν σε ένα απαιτητικό κυβερνοπαιχνίδι γνώσεων και ικανοτήτων. Στο προσεχές μέλλον ετοιμάζουν ακόμα περισσότερα. Κλικάρετε στον ψηφιακό άντρο τους, σερφάρετε στο περιπετειώδες σύμπαν τους και γνωρίστε τι εστί Mangatellers.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ