Αρχειο

Facebook Video Calling

Αγόρασε κάμερα και φτιάξε το μαλλί!

114847-643498.jpg
Μάρω Ζήνα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15207-41692.JPG

Όλως τυχαίως με την ανακοίνωση του Google+ (το νέο social network της Google το οποίο εκτός των άλλων έχει ΚΑΙ group video chat - κατά τη διάρκεια του οποίου οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν και βίντεο όλοι μαζί), το Facebook ανακοινώνει το Facebook Video Calling. Σε συνεργασία με το Skype, το Facebook Video Calling σου επιτρέπει να κάνεις video call με ένα φίλο τη φορά, υποστηρίζει όμως και group chat.

Οι επικριτές ήδη αναφέρουν κακής ποιότητας ήχο και εικόνα και σαφώς χαμηλότερης ποιότητας από το ίδιο το Skype. Σημειώνουν επίσης ότι το Gmail έχει video calling από το 2008. Για να χρησιμοποιήσεις το Facebook Video Calling θα πρέπει να κάνεις εγκατάσταση του λογισμικού εδώ και η συνομιλία σου με τον άλλο χρήστη είναι peer to peer, δηλαδή από το PC σου στο PC του. Επομένως δε θα υπάρξει υπερφόρτωση του server άρα και το Facebook δε θα «κρασάρει». Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι στην περίπτωση που προσπαθήσετε να καλέσετε κάποιον φίλο κι εκείνος δεν απαντήσει στην κλήση, μπορείτε να του αφήσετε video voice mail.

n

Κι ενώ για να σου κάνει κάποιος video call θα πρέπει να είναι φίλος σoυ στο Facebook, θα υπάρξουν σίγουρα πολλές κλήσεις από φίλους που δε θα θέλεις να απαντήσεις (γιατί δεν είσαι σε εμφανίσιμη κατάσταση, γιατί είσαι σε αντικοινωνικό mood, γιατί απλά δε θες). Γι’ αυτό υπάρχουν τα friend lists, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν όπως έως τώρα, δηλαδή μπορείς να είσαι unavailable για ένα από αυτά τα lists σου (όμως θα είσαι unavailable και για chat). Είναι δεδομένο ότι, λόγω του Facebook Video Calling, θα προστεθούν κι άλλοι σε αυτές τις λίστες. Θα ήθελα να ήξερα τι θα κάνουν όσοι έχουν 5.000 φίλους και όσοι έχουν κάνει add αγνώστους στο Facebook. Για άλλη μια φορά, η χαρά του stalker!

Μια φιλενάδα μου είχε πει «στο Facebook προμοτάρεις τη φάτσα σου, ενώ στο Twitter το πνεύμα σου». Ε, τώρα ούτε αυτό θα μπορείς να κάνεις. Γιατί οι ρετουσαρισμένες σου φωτό δε σε σώζουν πια. Γιατί ο Mark Zuckerberg πιστεύει ότι στο Facebook πρέπει να προβάλεις τον αληθινό σου εαυτό. Και θα κάνει τα πάντα γι’ αυτό.

Για να μάθεις βασικά tips για το video calling μπες εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ