Αρχειο

Κυρία Μαμαλούξ, η φίλη της Βαρόνης Φιλξ #5

Αποσπάσματα μιας φιλίας στην έρημη αυγουστιάτικη Αθήνα

114954-718277.jpg
Έρση Νιαώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
105972-210368.jpg

Η Κυρία Μαμαλούξ βγήκε με τεράστιο κόπο από το μετρό. Στην πραγματικότητα υπήρχαν φορές που έβγαινε από το μετρό μοιάζοντας περισσότερο με κατσίκι, αλλά όχι σήμερα.

Αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξουμε κάτι με το οποίο να μοιάζει η Κυρία Μαμαλούξ σήμερα, τη στιγμή που έβγαινε από το μετρό, αυτό θα ήταν γκρι ξεφτισμένο ύφασμα, από παλιό νυχτικό πουτάνας. Ή κάτι παρόμοιο, αυτής της συνομοταξίας πάντα.

Ο ήλιος, έπεσε πάνω στα κίτρινα δερμάτινα γυαλιά ηλίου της και την αποσυντόνισε πλήρως. Η Κυρία Μαμαλούξ αισθάνθηκε στιγμιαία ηλίθια και ταυτόχρονα πίστευε, στον δικό της εγκέφαλο πάντα, ότι παρουσίαζε όψη εύθραστου όντος που χρήζει προστασίας.

image

Η πορεία στο κέντρο την ενοχλούσε, παρόλα αυτά, άντλησε δύναμη, άγνωστο από πού, ειλικρινά, και έκανε έξι βήματα. Το εμπόδιο του δρόμου που αυτοαποκαλείται Σταδίου έφτανε περίπου στα δύο μέτρα μπροστά στα θολωμένα κίτρινα δερμάτινα γυαλιά της, και ενώ η εν λόγω Κυρία, φημίζεται για τα πηδήματά της,τα ην Σταδίου την πήδηξε με μεγάλη δυσκολία. Αφού ολοκλήρωσε το πήδημα επιτυχώς και βρέθηκε στην απέναντι πλευρά του δρόμου, χαλάρωσε τους ώμους της. Αυτούς τους ώμους, που κάποτε, τον προηγούμενο αιώνα ένας γκόμενός της είχε αποκαλέσει, το ωραιότερο σχήμα του κόσμου.

image

Είδε δυο περιστέρια να φιλιούνται κατά το λεγόμενο και αποφάσισε ότι μάλλον τα πτηνά έκαναν ένα περίεργο είδος αυτοεξέτασης για πιθανές μολύνσεις της στοματικής κοιλότητας.

Την ίδια ακριβώς στιγμή, νεαρή μελαχρινή, σαφέστατα ημίτρελη πετούσε κορίνες στον αέρα στο παρακείμενο παρκάκι, με περισςή αποτυχία. Όχι άσχημα για μια απέναντι πλευρά, σκέφτηκε η Κυρία Μαμαλούξ, και χαϊδεύοντας με την γλωσσίτσα της, ένα λάθος πορτοκαλί xanax, έκανε άλλα 46 βήματα, με το γνωστό στυλ, είμαι γκρι ξεφτισμένο ύφασμα από παλιό νυχτικό πουτάνας και σωριάστηκε παραγγέλνοντας εσπρέσσο φρέντο. Και όχι φρέντο εσπρέσσο, όπως συνήθως.

image

Άναψε ένα από τα μαύρα τσιγάρα της και με συνδέθηκε με το πληκτρολόγιό της. Περιμένοντας, και ρουφώντας. Εσπρέσσο φρέντο.

*Η Βαρόνη Φιλξ ως γνήσια βαρόνη μένει σε ένα στενό των Εξαρχείων και συνηθίζει να τριγυρίζει στην νυχτερινή Αθήνα με συντροφιά μία κάτοικο των Άνω Πετραλώνων,γνήσια υποτιθέμενη συγγραφέα,την Κυρία Μαμαλούξ. Η ιστορία μιας φιλίας,αμέτρητου αλκοόλ και ασίγαστης εναλλαγής μπαρ,σε συνέχειες...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ