- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρώην αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. για τη φωτιά: Θα θέλαμε να είχαμε κάνει και πάνω από τις δυνάμεις μας
Όλα όσα συνέβησαν στην τελετή παράδοσης παραλαβής στην ΕΛ.ΑΣ.
Μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης και με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η λιτή τελετή παράδοσης - παραλαβής του αρχηγού της ΕΛΑΣ στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα.
Χωρίς επίσημα αγήματα και τυμπανοκρουσίες λόγω του πένθους για τον θάνατο των 92 ανθρώπων στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής ο απερχόμενος αρχηγός Κωνσταντίνος Τσουβάλας, μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του, παρέδωσε στον νέο αρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλο κάνοντας κάποιες επισημάνσεις που προκάλεσαν αίσθηση στους παρευρισκόμενους.
Αναφερόμενος στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ο κ. Τσουβάλας τόνισε: «Προσπαθήσαμε, εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας αλλά θα θέλαμε να είχαμε κάνει και πάνω από τις δυνάμεις μας για να είναι μαζί μας οι άνθρωποι που χάθηκαν. Υπογράμμισε επίσης ότι «επί 37 χρόνια έπραξα ό,τι επέβαλλε η συνείδησή μου και το Σώμα το οποίο υπηρέτησα».
Ο κ. Τσουβάλας ευχαρίστησε την πολιτεία για την τιμή που του έκανε αναθέτοντας του τα καθήκοντα τού αρχηγού και επεσήμανε ότι στη διάρκεια των δυόμιση ετών στόχος του ήταν «να δημιουργήσει ένα άλλο πρόσωπο της ΕΛΑΣ και μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες». Ανέφερε ακόμη ότι δεν φτάνει μόνο να κάνουμε πράγματα σε ώρες κρίσης αλλά επιβάλλεται να προβλέπουμε καταστάσεις και να προλαμβάνουμε γεγονότα. Η φωνή του «έσπασε» όταν απευθυνόμενος στον νέο αρχηγό προσωπικά μίλησε για το προσωπικό της ΕΛΑΣ λέγοντας «Φίλε Αριστείδη να τους σέβεσαι και να μου τους προσέχεις όλους και τους 54.462».
Ο νέος αρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε, δεσμεύθηκε να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του και να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ακόμη καλύτερη εξέλιξη του αστυνομικού σώματος με γνώμονα τις υπηρεσίες προς του πολίτες.
Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι ΓΓ Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής και πολλοί αξιωματικοί.
Η τελετή ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς στην ΕΛΑΣ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επτά συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια
Παρατεταμένο κύμα καύσωνα σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία
Παραμένουν στο σημείο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.