- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά στην Εύβοια: Επιχειρούν 120 πυροσβέστες και 14 εναέρια μέσα - Εκκενώθηκαν Μεσοχώρια και Ραπταίοι
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Μεγάλη πυρκαγιά στη Νότια Εύβοια - Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά στην νότια Εύβοια, στην περιοχή του Δήμου Καρύστου, ανάμεσα σε Αλμυρόταμο και Μεσοχώρια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και ισχυρούς ανέμους.
Οι αρχές προχώρησαν σε προληπτικές εκκενώσεις μέσω μηνύματος του 112, καλώντας τους κατοίκους σε Μεσοχωρίων και Ραπταίων να κατευθυνθούν προς τα Στύρα, ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται με ενισχυμένες επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι στην ευρύτερη περιοχή πνέουν με ένταση πέντε έως έξι μποφόρ και κατά τόπους παρουσιάζουν ριπές που φτάνουν ακόμη και τα επτά μποφόρ.
Οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση του ανέμου μεταβάλλουν την πορεία της πυρκαγιάς, προκαλώντας αναζωπυρώσεις και μεταφέροντας καύτρες σε σημεία που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ασφαλή.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το eviaonline.gr τα εναέρια μέσα αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υδροληψία από την Κάρυστο και αναγκάζονται να μετακινούνται προς το Αλιβέρι για ανεφοδιασμό, αυξάνοντας τον χρόνο των επιχειρήσεων. Παράλληλα για λόγους ασφαλείας έχει κοπεί και το ρεύμα στην περιοχή.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 120 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος συνδράμουν 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονιστικό και 8 αεροσκάφη. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης υδροφόρες των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Πολιτική Προστασία θέτει σε αυξημένη ετοιμότητα υπηρεσίες, Περιφέρειες και Δήμους
Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών
Μετά την αποτίμηση των ζημιών, το βάρος πέφτει στην αντιπλημμυρική θωράκιση
Με πληρότητες που αγγίζουν το 100% αναχωρούν τα πλοία για τα νησιά
Η Πολιτική Προστασία θέτει τέσσερις περιοχές σε κατάσταση κινητοποίησης - Σε ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές μπόρες στα ορεινά
Mήνυμα υψηλού συμβολισμού και κοινωνικής ευαισθησίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο
Η φωτογραφία της ημέρας από το Forecast Weather Greece
34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Ενισχυθήκαν οι δυνάμεις, 11 εναέρια κα 82 πυροσβέστες
Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών
Ο ΟΣΕΘ ανακοίνωσε τον νέο συγκοινωνιακό σχεδιασμό - Νέες γραμμές και τροποποιήσεις υφιστάμενων δρομολογίων
Το Σάββατο αναμένεται η μεγαλύτερη κίνηση, με 25 δρομολόγια και 31.392 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά
11 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες
Πέρσι πάνω από 1,5 εκατομμύριο Τούρκοι πραγματοποίησαν συνολικά 2,6 εκατομμύρια επισκέψεις στα ελληνικά νησιά
Δημοσιογράφοι κορυφαίων διεθνών μέσων ανακαλύπτουν τη μαγεία του ελληνικού νησιού
Οι έλεγχοι για παράνομη κατάληψη αιγιαλού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.