- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
LOOK 20: Ο MANOLO BLAHNIK και τα “Brutal shoes”
TAKE A WALK ON THE WILD SIDE. Ένα τριχωτό, άγριο πόδι «κτήνους» μέσα σε ένα τέλειο, υπέροχο παπούτσι.Τόσο σόκιν, τόσο σέξι,τόσο “Belle et la bête”. Το ποδαρικό (sic) για τη νέα χρονιά πρέπει να γίνει με ένα πέδιλο ΑΖΙΖ, σχεδιασμένο από τον άνθρωπο που έκανε τις γόβες μοντέρνα τέχνη και «τοτέμ» για τις sexy γυναίκες in the cities
O Manolo Blahnik χαρακτηρίζει τη νέα του συλλογή για το φετινό χειμώνα “Brutal shoes”.Τα «κτήνη» του είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τα καλοκαιρινά «σκληρά» του σχέδια,όπως λέει ο ίδιος.«Κράτησα τη βασική ιδέα και τη μετέφρασα,χρησιμοποιώντας πιο βαριά και άγρια υλικά».Το αποτέλεσμα είναι μία συλλογή-έκπληξη, ένα στιλ παγανιστικού chic, οτιδήποτε κι αν σημαίνει αυτό, με φουτουριστικές παρεμβολές.Με άλλα λόγια,το λατρεύουμε.
Παπούτσια και μπότες με ονόματα όπως AZIZ, TIZNIT, BILISHT, με ακατέργαστα δέρματα και τριχωτά υλικά, κομμάτια προβιάς δεμένα σαν σανδάλια που θα μπορούσαν να είναι οι γόβες της κυρίας Flintstone, της Barbarella ή της Raquel Welch στο προϊστορικό, περιπετειώδες erotica «Ένα εκατομμύριο χρόνια π.Χ.». Δηλαδή ένας συνδυασμός «πολύ Blahnik», τέλεια νεοϋορκέζικος.Λίγο σνομπ, πολύ αρτίστικος, με τόση-όση δόση κοινωνικού σχολιασμού χρειάζεται ένα τόσο μοντέρνο concept.
Βέβαια,κάθε ιδέα του Blahnik έχει και μία «απάντηση»,μία δευτερολογία του ίδιου προς τον εαυτό του. Κάθε πρωινό avant-garde παπούτσι έχει απέναντί του μία υπέροχη, βραδινή γόβα γεμάτη θηλυκές καμπύλες, λεπτομέρειες φινέτσας και πολυτέλειας. Πλούσια, κεντημένα βελούδα και σατέν (HARAD), αλυσίδες και κρύσταλλα (PUTZI), σειρές από βελούδινους φιόγκους (YATI) που οδηγούν τα πόδια στον κομψότερο βηματισμό τους.
Και τη μία ιδανική, καινούργια λεπτομέρεια που θα σας κάνει να δακρύσετε: το νέο του χαρακτηριστικό «σημάδι», το τακούνι- σταγόνα, με το μήκος να στενεύει στη μέση και να ανοίγει και πάλι,στέρεα,στη βάση σαν σταγόνα νερού που πέφτει. «Είναι μία απάντηση» λέει ο Blahnik «στα άλλα τακούνια που σχεδιάζω, τα “καρφιά” που είναι πιο επιθετικά και τα “χοντρά” που έχουν πιο σκληρό ύφος».
Σκληρός ή παγανιστικός, πολυτελής ή φευγάτος, ο Manolo Blahnik παραμένει ένας γνήσιος Ισπανός, με τη δημιουργική του φαντασία γεμάτη αραβουργήματα και, μερικές φορές, χαμένη στο «λαβύρινθο του Πάνα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για όλο το πλέγμα των διεθνών σχέσεων
Οι παρεμβάσεις για πιο άνετες μετακινήσεις - Έργα αναβάθμισης σε Μετρό, Ηλεκτρικό και συρμούς
Η υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά της στην εκπομπή Face 2 Face - Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
«Η Νέα Αριστερά δεν κατάφερε να διαμορφώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα»
Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα
Το πρόγραμμα απασχόλησης επεκτείνεται για πρώτη φορά και στις Περιφέρειες
«Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Κυριαρχία των κινεζικών πλατφορμών χαμηλού κόστους - Επιβολή τέλους από τον Ιούλιο
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.