- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ζητιανεύουσα Αριστερά
Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα
Οι μετακινήσεις στελεχών της Αριστεράς και το πολιτικό παρασκήνιο γύρω από την ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα.
Ελπίζω να μου συγχωρέσετε τον αδόκιμο όρο του τίτλου (όρος που βρίσκεται πέρα ακόμα και από τα όρια της πασοκικής γλωσσοπλασίας) αλλά δεν βρίσκω καλύτερο τρόπο να περιγράψω τους συντρόφους οι οποίοι κοιτούν την «κυβερνώσα αριστερά» του Αλέξη όπως ένας σκυλάκος κοιτάζει ένα πιάτο γεμάτο λουκάνικα. Δεν βρίσκω καλύτερο όρο για να περιγράψω τους γονυπετείς συντρόφους που παρακαλούν τον Αλέκση μας να τους πάρει στο καινούργιο του κόμμα σαν αμαρτωλοί που ικετεύουν τον Άγιο Πέτρο να τους ανοίξει τις πύλες του παραδείσου. Θα μπορούσα να γράψω «ικετεύουσα αριστερά» αλλά έτσι θα χανόταν το βασικό χαρακτηριστικό της προσπάθειάς τους: η ευτέλεια.
Σύντροφοι αγέρωχοι και περήφανοι, που ήταν έτοιμοι να πολεμήσουν τον καπιταλισμό, τον νεοφιλελευθερισμό, τον φασισμό (ό,τι κι αν εννοούν με αυτούς τους όρους), σύντροφοι τόσο ατρόμητοι που ήταν έτοιμοι να ανατρέψουν μια «αυταρχική και ακροδεξιά κυβέρνηση» (ό,τι κι αν εννοούν με αυτά) σέρνονται στα πατώματα σαν την Κατερίνα Χέλμη στα Κόκκινα Φανάρια ουρλιάζοντας «Αλέκση, πάρε μας στο κόμμα, θα φαρμακωθούμε».
Άνθρωποι με μηδενικό πολιτικό εκτόπισμα και κοινωνική επιρροή, που βρέθηκαν στη Βουλή μόνο και μόνο εξαιτίας των συγκυριών και τις ικανότητας του αρχηγού τους να ξεγελάει τους αφελείς, διαπιστώνουν την πολιτική τους ασημαντότητα και ζητιανεύουν για μια θέση στον γαλαζοκόκκινο ήλιο σκουπίζοντας τα σάλια που τους γέμισε ο Αλέκσης όταν τους έφτυσε κατάμουτρα και τους παράτησε στο έλεος της πραγματικότητας.
Πώς να πεις αυτούς τους συντρόφους αν όχι ζητιάνους; Πώς να περιγράψεις τον υπηρεσιακό πρόεδρο Φάμελλο ο οποίος έκανε μια ομιλία στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του μόνο και μόνο για να πείσει ότι του αξίζει μια θέση σε ένα άλλο κόμμα; Πώς να περιγράψεις τη συντρόφισσα Αχτσιόγλου που πασχίζει να πείσει ότι η αποχώρησή της (και των άλλων συντρόφων της) από την ΚΟ της Νέας Αριστεράς δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση της ίδρυσης της ΕΛΑΣ (του Αλέκση, όχι του Μιχάλη) που έγινε λίγες μέρες πριν; Πώς να περιγράψεις όλους αυτούς τους βουλευτές που γυρνάνε στις ενημερωτικές εκπομπές για να δηλώσουν την πίστη τους στον αρχηγό ενός άλλου κόμματος;
Όσο καιρό παρακολουθώ την πολιτική δεν θυμάμαι άλλον τέτοιον ομαδικό εξευτελισμό. Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα. Και δεν σας κρύβω ότι ευχαριστιέμαι αυτή την κατάντια των ανθρώπων που σε κάθε ευκαιρία κουνάνε το δάχτυλο της ηθικής και πιπιλίζουν την καραμέλα της «αξιοπρέπειας». Και θέλω ξανά να ευχαριστήσω τον Αλέκση μας ο οποίος συνεχίζει να μας διδάσκει τι τελικά σημαίνει αριστερά. Και μπράβο του.
Υ.Γ.: Εννοείται ότι ο Αλέκσης μας δεν έχει κανέναν λόγο να πάρει τους ζητιάνους στο νέο του μαγαζί. Όλοι μαζί αθροίζουν με το ζόρι 1% και το κόστος του να ξαναεμφανιστεί μαζί τους είναι δυσανάλογα μεγάλο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η λειτουργία «Ψάξε μου Φθηνότερα» προσφέρει οικονομικές εναλλακτικές χωρίς αλλαγή καταστήματος
Αύξηση 9% στον αριθμό των συναλλαγών και μείωση 23% στα περιστατικά απάτης
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.