- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καίγεται από τα ξημερώματα η Χίος
Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στα νότια του νησιού
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στη Χίο και κατακαίει δασική έκταση στα νότια του νησιού. Εθελοντές αλλά και 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος politischios.gr η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από την περιοχή της Ελάτας και του Λιθίου και γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων εξελίχθηκε σε πύρινο μέτωπο με διάφορες κατευθύνσεις, νέα προς νότια στα Μεστά και ένα αντίστοιχο προς Ολύμπους και Πυργί που βρίσκεται σε πλήρη ύφεση. Δύο αεροπλάνα Canadair πραγματοποιούν ρίψεις νερού καθώς και ένα ελικόπτερο, αν και οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην περιοχή Βέσσα και Ελάτα εκεί όπου εστιάζουν και οι χερσαίες δυνάμεις την προσοχή τους προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση, με τις νωπές μνήμες όλων να κάνουν συνειρμούς με την αντίστοιχη φωτιά του 2012.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τους κατοίκους της Ελάτας αναφέρουν ότι η φωτιά έχει καταστρέψει ένα τρακτέρ στην περιοχή, ενώ τρία σπίτια απειλήθηκαν από τις φλόγες.
Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΛΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας
«Νιώθω μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Σοφία
Στα γαλανόλευκα οι δρόμοι της πρωτεύουσας
Συμμετείχαν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
Aφιερωμένο στην εθνική μας επέτειο
Παρά το κρύο άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες
Ο καιρός μέχρι τις αρχές Απριλίου
Ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια της Επανάστασης του 1821
Για λόγους ασφάλειας των μαθητών
Αναλυτικά το ωράριό τους
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Πώς λειτουργούν μετρό και τραμ - Στις 11 η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
Ξεκίνησαν στην Αθήνα οι εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου
Ποια ήταν η ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης
Συμβουλές από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Ελέγχεται αν ανήκουν στον 34χρονο δύτη - Αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.