Ελλαδα

Καίγεται από τα ξημερώματα η Χίος

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στα νότια του νησιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134271-306216.jpg

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στη Χίο και κατακαίει δασική έκταση στα νότια του νησιού. Εθελοντές αλλά και 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος politischios.gr η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από την περιοχή της Ελάτας και του Λιθίου και γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων εξελίχθηκε σε πύρινο μέτωπο με διάφορες κατευθύνσεις, νέα προς νότια στα Μεστά και ένα αντίστοιχο προς Ολύμπους και Πυργί που βρίσκεται σε πλήρη ύφεση. Δύο αεροπλάνα Canadair πραγματοποιούν ρίψεις νερού καθώς και ένα ελικόπτερο, αν και οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην περιοχή Βέσσα και Ελάτα εκεί όπου εστιάζουν και οι χερσαίες δυνάμεις την προσοχή τους προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση, με τις νωπές μνήμες όλων να κάνουν συνειρμούς με την αντίστοιχη φωτιά του 2012.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τους κατοίκους της Ελάτας αναφέρουν ότι η φωτιά έχει καταστρέψει ένα τρακτέρ στην περιοχή, ενώ τρία σπίτια απειλήθηκαν από τις φλόγες.


Φωτογραφία αρχείου:  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΛΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ