Κοσμος

Gazprom: Φωτιά στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Φόβοι για εκτίναξη των τιμών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Gazprom: Φωτιά στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Gazprom: Φωτιά στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ευρώπη © YouTube/Quicknews2022

Ρωσία: Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Gazprom - Στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου σε εγκαταστάσεις της Gazprom στη Ρωσία με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ανησυχίες για διακοπή της ενεργειακής προμήθειας στην Ευρώπη. 

Όπως ανέφερε η Gazprom η φωτιά ξέσπασε στις 2:30 τα ξημερώματα στο κοίτασμα φυσικού αερίου Urengoyskoye που βρίσκεται στην περιοχή Yamalo-Nenets της Σιβηρίας. 

«Στις 16 Ιουνίου 2022, στις 0:30 π.μ. (ώρα Μόσχας), σημειώθηκε αποσυμπίεση στο κοίτασμα Urengoy με φωτιά στη δεύτερη γραμμή του συλλέκτη αερίου που βρίσκεται μεταξύ των ολοκληρωμένων μονάδων επεξεργασίας αερίου UKPG-7 και UKPG-8V. Δεν υπήρξαν θύματα», δήλωσε η Gazprom Dobycha Urengoy, η μονάδα της Gazprom που λειτουργεί το σημείο.

Οι εργασίες στο κοίτασμα φυσικού αερίου διακόπηκαν μετά την έκρηξη της πυρκαγιάς.«Η Gazprom Dobycha Urengoy LLC έλαβε αμέσως μέτρα για να αναστείλει τη λειτουργία των εγκαταστάσεων παραγωγής, να αναδιανείμει τις ροές αερίου και να περιορίσει και να εξαλείψει τη φωτιά», ανέφερε η εταιρεία.

Η φωτιά κατασβέστηκε και οι εγκαταστάσεις παραγωγής τέθηκαν ξανά σε λειτουργία έκτοτε, σύμφωνα με την Gazprom, η οποία επίσης σημείωσε ότι το περιστατικό δεν την εμπόδισε να επιτύχει τους στόχους για την παραγωγή φυσικού αερίου στην τοποθεσία.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Ρωσία και σε όλη την Ευρώπη, με 10 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, διαχειριζόμενο από θυγατρική εταιρεία της Gazprom στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ρωσία - Φωτιά στην Gazprom: Φόβοι για εκτίναξη των τιμών

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο περιστατικό συνέβη το 2021 στις ίδιες εγκαταστάσεις, με τις τιμές του φυσικού αερίου τότε να εκτοξεύονται. Παρόμοιος φόβος υπάρχει και τώρα, καθώς η μερίδα του λέοντος από το συγκεκριμένο κοίτασμα εξάγεται στην Ευρώπη, αλλά και στα ανατολικά, προμηθεύοντας την Κίνα.

📍Russia's largest gas field on fire

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ