Κοσμος

Το Ιράν απειλεί και με άλλες κατασχέσεις ελληνικών τάνκερ

Σύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας - Πού βρίσκονται τα δυο πλοία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ιράν προειδοποιεί για κατάσχεση κι άλλων ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο
Ελληνικό τάνκερ στο Ιράν © ΕPA Pool

Προειδοποίηση ότι θα προχωρήσουν στην κατάληψη και άλλων ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο απηύθυναν οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν.

Μετά τη βίαιη κατάληψη των δύο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιων (Prudent Warrior και Delta Poseidon) την Παρασκευή, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν προειδοποίηση των Φρουρών της Επανάστασης, οι οποίοι ανέφεραν πως αυτή την περίοδο 17 ελληνικά πλοία βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο και πως θα μπορούσαν και αυτά να κατασχεθούν.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Tradewinds, το Ιράν έχει χρησιμοποιήσει συχνά ακαθόριστες θαλάσσιες παραβιάσεις για να δικαιολογήσει την κατάσχεση πλοίων με σημαίες χωρών, με τις οποίες βρίσκεται σε κάποιου είδους διαμάχη.

Από το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει γίνει έντονη σύσταση στα υπό ελληνικής σημαίας πλοία κατά τον διάπλου τους σε Περσικό κόλπο, στενά Ορμούζ, κόλπο Ομάν, να πλέουν κατά το δυνατόν εκτός υδάτων αρμοδιότητας Ιράν.

Στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάςστη νότια ακτή του Ιράν στον Περσικό Κόλπο, έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες ώρες τα δύο ελληνόκτητα πλοία.

Τα μέλη των πληρωμάτων είναι καλά στην υγεία τους. Τα κινητά τους τηλέφωνα, που τους είχαν αφαιρεθεί, τους επιστράφηκαν, και τους επετράπη μέσα στο Σαββατοκύριακο να έρθουν σε επαφή με τους συγγενείς τους και τους εργοδότες τους.  

Στο Prudent Warrior επιβαίνουν είκοσι τρεις άτομα: 15 Φιλιππινέζοι, επτά Έλληνες ναυτικοί και ένας Κύπριος. Διευθυντικό στέλεχος της Polembros Shipping, στην οποία ανήκει το πλοίο, δήλωσε ότι το Σάββατο οι ιρανικές λιμενικές αρχές επιβιβάστηκαν στο τάνκερ και πως δεν υπήρξε κάποιο παράπονο για τη συμπεριφορά τους προς το πλήρωμα.

Το Delta Poseidon, που ελέγχεται από την Delta Tankers, έχει 21 Φιλιππινέζους και δύο Έλληνες ναυτικούς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ