Κοσμος

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την κατάσχεση των ελληνικών τάνκερ στο Ιράν

«Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To ελληνικό δεξαμενόπλοιο Prudent Warrior που κατάσχεσε το Ιράν
To ελληνικό δεξαμενόπλοιο Prudent Warrior που κατάσχεσε το Ιράν © marinetraffic

Παρέμβαση ΗΠΑ για την κατάσχεση των ελληνικών τάνκερ στο Ιράν. Καταδικάζουν την Τεχεράνη και ζητούν να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι Έλληνες ναυτικοί.

Ανακοίνωση για τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καταδικάζοντας την κατάσχεση των δύο τάνκερ από το Ιράν και την αιχμαλωσία των Ελλήνων ναυτικών στον Περσικό Κόλπο.

«Τέτοιου είδους ενέργειες πλήττουν τη διεθνή ασφάλεια και την οικονομία. Το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει άμεσα τους ναυτικούς. Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας για αυτή την κατάσταση» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Όπως μετέδωσε το Reuters, στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την κατάσχεση των δύο πλοίων υπό ελληνική σημαία την περασμένη Παρασκευή από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν. Σύμφωνα με το Reuters, o Μπλίνκεν έκανε αυτά τα σχόλια σε τηλεφωνική επικοινωνία τη Δευτέρα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε σε σύσταση στα ελληνικά πλοία να αποφεύγουν τα ύδατα του Ιράν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ