- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη - Η απομάκρυνση αμάχων δεν έγινε
Ξεκίνησαν εκ νέου οι επιθέσεις
Ουκρανία: Η προγραμματισμένη απομάκρυνση αμάχων από την Μαριούπολη δεν πραγματοποιήθηκε.
Ένας βοηθός του δημάρχου της Μαριούπολης δήλωσε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα απομάκρυνση αμάχων από την πόλη δεν πραγματοποιήθηκε.
Μια νέα προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη, ένα μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό, είχε σχεδιαστεί να γίνει σήμερα, όπως δήλωσε νωρίς το πρωί η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.
«Σήμερα, θα προσπαθήσουμε και πάλι να απομακρύνουμε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους», ανέφερε η Βερεστσούκ σε ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζοντας ότι οι άμαχοι είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται κοντά σε εμπορικό κέντρο της πόλης και υπήρχαν ελπίδες ότι η απομάκρυνσή τους θα μπορούσε να ξεκινήσει γύρω στις 12.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν εκ νέου τα αεροπορικά πλήγματα και επιχειρούν επίθεση εναντίον του εργοστασίου χάλυβα της Μαριούπολης Αζοφστάλ, όπου βρίσκονται οι εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις στην πόλη, είπε σήμερα ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Ολέξι Αρεστόβιτς.
«Ο εχθρός επιχειρεί να καταπνίξει την τελευταία αντίσταση των υπερασπιστών της Μαριούπολης στην περιοχή του Αζοφστάλ», είπε ο Αρεστόβιτς στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ουκρανία: Πέντε νεκροί από πυραυλικό πλήγμα στην Οδησσό
Την ίδια ώρα, υπάρχουν θύματα στην πόλη Οδησσό της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα ενός πυραυλικού πλήγματος στην πόλη-λιμάνι της νότιας Ουκρανίας που σημειώθηκε σήμερα, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Σερχίι Μπρατσούκ, ενώ ο επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας έκανε λόγο για πέντε νεκρούς και 18 τραυματίες.
Σύμφωνα με την νότια διοίκηση της αεροπορίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, δύο πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις του στρατού και δύο κτίρια κατοικιών στην Οδησσό.
Οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατάφεραν να αναχαιτίσουν δύο άλλους πυραύλους που είχαν στόχο την πόλη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο η διοίκηση.
💥Сообщают о прилете крылатой ракеты в Одессе pic.twitter.com/P7UlODRAU8
— Alexander Bunin (@abunin) April 23, 2022
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H απάντηση δεν είναι τόσο δύσκολη
Η υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από προσφυγές ακροδεξιών ομάδων, μεταξύ των οποίων και το κόμμα Vox
Ελιγμός για βίντεο οδήγησε σε σύγκρουση μαχητικών - Ζημιές 500.000 ευρώ και ευθύνες
Επιμένει ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες - Κλιμακώνεται η πίεση μετά νέες αποκαλύψεις για τον διορισμό
Άγνωστο ποια θα είναι τα πιθανά οφέλη ή οι κυρώσεις
Ενόψει της επίσκεψης του Βρετανού μονάρχη στις ΗΠΑ
20 έδρες –από 19 πριν– κατέλαβε η ΠΑΣΚΕ, η παράταξη του Γιάννη Παναγόπουλου, στις εκλογές για τη διοίκηση της ΓΣΕΕ
Η British Airways έχει ήδη ξεκινήσει να επιτρέπει φωνητικές και βιντεοκλήσεις
Το μυθιστόρημα αποτελεί αντικείμενο δίκης για μη σεβασμό τις ιδιωτικής ζωής
Βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο - Καθοριστικός ο ρόλος drones και αντιαεροπορικής άμυνας
Με ποσοστά διπλάσια από τον ευρωπαϊκό και σχεδόν τριπλάσια από τον παγκόσμιο μέσο όρο
Ένας σκύλος εντοπίστηκε να κοιμάται ήρεμα μέσα στο κοινοβούλιο προκαλώντας έκπληξη και γέλιο
Πέντε ιδιωτικά σχολεία αποφάσισαν επίσης να κλείσουν, σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης
Αντιμέτωπες με πρόστιμα ύψους έως και 590.783 δολαρίων την ημέρα
Οι συλληφθέντες διώκονται για αδικήματα κατά πνευματικής ιδιοκτησίας
Τι είχε γίνει γνωστό νωρίτερα
Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση ρολογιών, αλλά και στην κατανόηση απλών υπολογισμών και ποσοστών
32 χώρες της Συμμαχίας αναμένεται να συναντηθούν στις αρχές Ιουλίου στην Άγκυρα για Σύνοδο Κορυφής
Ο αμφιλεγόμενος σούπερ σταρ της ψυχολογίας πάσχει από ακαθησία
Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι τα δύο πλοία ήταν «μη συμμορφούμενα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.