Κοσμος

Ουκρανία: Ξεκινά το μεσημέρι η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη

Εντείνεται ο βομβαρδισμός σε πόλεις στην περιοχή Λουχάνσκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Ξεκινά το μεσημέρι η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη
Ουκρανία: Ξεκινά το μεσημέρι η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη © EPA / OLEKSANDR RATUSHNIAK

Ουκρανία: Η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη θα ξεκινήσει το μεσημέρι, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης.

Μια νέα προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη, ένα μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό, σχεδιάζεται να γίνει σήμερα, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

«Σήμερα, θα προσπαθήσουμε και πάλι να απομακρύνουμε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους», ανέφερε η Βερεστσούκ σε ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζοντας ότι οι άμαχοι είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται κοντά σε εμπορικό κέντρο της πόλης και υπάρχουν ελπίδες ότι η απομάκρυνσή τους θα μπορέσει να ξεκινήσει γύρω στις 12.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Η προσπάθεια αυτή γίνεται ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε και πάλι χθες βράδυ μια παύση των συγκρούσεων προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τις ουκρανικές πόλεις τις οποίες πολιορκούν ρωσικές δυνάμεις, ξεκινώντας από την Μαριούπολη.

Ουκρανία: Εντείνεται ο βομβαρδισμός σε πόλεις στην περιοχή Λουχάνσκ

Όλες οι ελεγχόμενες από την Ουκρανία πόλεις στην ανατολική περιοχή Λουχάνσκ δέχονται συνεχώς σήμερα βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις και το σφυροκόπημα εντείνεται, δήλωσε στην τηλεόραση ο κυβερνήτης της περιοχής Σερχίι Χαϊντάι.

Ο ίδιος είπε ότι ουκρανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν κάποιους οικισμούς για να ανασυγκροτηθούν αλλά ότι η κίνησή αυτή δεν ισοδυναμεί με σημαντικό πλήγμα.

Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος στο Χάρκοβο

Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 και κατέστρεψαν τρία ελικόπτερα MI-8 σε αεροδρόμιο στην περιοχή του Χαρκόβου της Ουκρανίας.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την ουκρανική πλευρά αναφορικά με τους ισχυρισμούς της Ρωσίας.

Ουκρανία - Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να εισβάλει και σε άλλες χώρες

Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένκσι, κάλεσε τους συμπατριώτες του να συνεχίσουν την αντίσταση και τους συμμάχους της Δύσης να μην σταματήσουν τη χορήγηση βοήθειας προς τη χώρα του.

Σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, τόνισε πως τα σχόλια που έκανε νωρίτερα Ρώσος στρατηγός σχετικά με την ανάγκη σύνδεσης με τη Μολδαβία δείχνουν ότι η Μόσχα θέλει να εισβάλλει και σε άλλες χώρες.

Δήλωσε, ακόμη, πως οι σύμμαχοι παραδίδουν εντέλει τα όπλα, τα οποία ζήτησε το Κίεβο, προσθέτοντας πως τα όπλα θα βοηθήσουν στο να σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ