Κοσμος

Ουκρανία: Η Ρωσία επιτίθεται ξανά στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης

Εκρήξεις στην Οδησσό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Η Ρωσία επιτίθεται ξανά στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης
Ουκρανία: Η Ρωσία επιτίθεται ξανά στο Αζοφστάλ της Μαριούπολης © EPA/POOL

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν εκ νέου τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων στο εργοστάσιο Αζοφστάλ της Μαριούπολης.

Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν εκ νέου τα αεροπορικά πλήγματα και επιχειρούν επίθεση εναντίον του εργοστασίου χάλυβα της Μαριούπολης Αζοφστάλ, όπου βρίσκονται οι εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις στην πόλη, είπε σήμερα ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Ολέξι Αρεστόβιτς.

«Ο εχθρός επιχειρεί να καταπνίξει την τελευταία αντίσταση των υπερασπιστών της Μαριούπολης στην περιοχή του Αζοφστάλ», είπε ο Αρεστόβιτς στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Την ίδια ώρα, ένας πύραυλος έπληξε σήμερα υποδομές στην πόλη-λιμάνι της Ουκρανίας, την Οδησσό, ανέφεραν σε διαδικτυακή ανακοίνωσή τους οι τοπικές αρχές χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

«Η Οδησσός δέχτηκε πυραυλικό χτύπημα. Επλήγησαν υποδομές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ουκρανία: Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει πυραύλους Sarmat με πυρηνικές κεφαλές

Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει την πρώτη στρατιωτική μονάδα που θα είναι εξοπλισμένη με τους βαλλιστικούς πυραύλους Sarmat, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, το αργότερο έως το φθινόπωρο, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ντμίτρι Ρογκόζιν, τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

Η μονάδα αυτή θα εδρεύει στο Ουζούρ, στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σύμφωνα με το TASS που επικαλείται συνέντευξη του Ρογκόζιν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 TV.

Ουκρανία - Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να εισβάλει και σε άλλες χώρες

Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένκσι, κάλεσε τους συμπατριώτες του να συνεχίσουν την αντίσταση και τους συμμάχους της Δύσης να μην σταματήσουν τη χορήγηση βοήθειας προς τη χώρα του.

Σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, τόνισε πως τα σχόλια που έκανε νωρίτερα Ρώσος στρατηγός σχετικά με την ανάγκη σύνδεσης με τη Μολδαβία δείχνουν ότι η Μόσχα θέλει να εισβάλλει και σε άλλες χώρες.

Δήλωσε, ακόμη, πως οι σύμμαχοι παραδίδουν εντέλει τα όπλα, τα οποία ζήτησε το Κίεβο, προσθέτοντας πως τα όπλα θα βοηθήσουν στο να σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ