- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζο Μπάιντεν κατά Πούτιν: «Είναι εγκληματίας πολέμου, να γίνει δίκη για την Μπούκα»
Συγκλονισμένος ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τζεντιλόνι
Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου. Ζήτησε δίκη για τη σφαγή στην Μπούκα, την πόλη στην Ουκρανία που εγκατέλειψαν οι Ρώσοι.
Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ένας εγκληματίας πολέμου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε μια δίκη για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου μετά τη σφαγή στην πόλη Μπούκα στην Ουκρανία.
Παράλληλα, προανήγγειλε νέες κυρώσεις στη Ρωσία, καθώς ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος μαίνεται για 40η ημέρα.
Στην Μπούκα έχουν βρεθεί 340 νεκροί μέχρι στιγμής και η καταμέτρηση συνεχίζεται, καθώς η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή συνεχίζει να αποκαλύπτεται.
Για «εγκλήματα πολέμου στην Μπούκα» μίλησε ο Τζεντιλόνι
«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τα εγκλήματα πολέμου που είδαμε στην Μπούκα και στην περιοχή γύρω από το Κίεβο. Αυτό θα ενισχύσει την αντίδρασή μας και την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την Ουκρανία» ξεκαθάρισε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, προσερχόμενος στο Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο.
Ερωτηθείς αν η ΕΕ είναι έτοιμη να λάβει μέτρα που θα πλήξουν το ρωσικό αέριο ή το πετρέλαιο, ο Π. Τζεντιλόνι απάντησε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι κανένα μέτρο δεν αποκλείεται. Σίγουρα αυτές οι εικόνες που είδαμε αξίζουν περαιτέρω αντίδραση. Ήδη ετοιμάζαμε ένα νέο πακέτο κυρώσεων και θα δούμε αν τις επόμενες ημέρες υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις να το επεκτείνουμε περαιτέρω».
Παράλληλα, ο Επίτροπος Οικονομίας ανέφερε ότι το σημερινό Eurogroup θα αποτιμήσει τον οικονομικό αντίκτυπο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. «Είναι πολύ νωρίς να εκτιμήσουμε πόσο θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη, αλλά είναι βέβαιο ότι δε θα έχουμε το επίπεδο της ανάπτυξης που αναμέναμε», δήλωσε ο Τζεντιλόνι, καθώς η Επιτροπή στις αρχές Φεβρουαρίου προέβλεπε για την ΕΕ ανάπτυξη 4% για το 2022.
Τα κράτη-μέλη θα αξιολογήσουν από κοινού την κατάσταση, με βάση τις οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν στις 16 Μαΐου. Λαμβάνοντας υπόψη τον υψηλό πληθωρισμό, αλλά και τα κοινά προγράμματα επενδύσεων, «η συνολική εικόνα δεν θα χαρακτηρίζεται από ύφεση», προέβλεψε ο Επίτροπος Οικονομίας. Και πρόσθεσε: «Φυσικά υπάρχουν κίνδυνοι», παραδέχτηκε, αλλά οι οικονομίες μας θα κρατήσουν έστω σε χαμηλά επίπεδα την ανάπτυξη».
Κλείνοντας, ο Π. Τζεντιλόνι σημείωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΕ κατά της Ρωσίας έχουν αναπόφευκτο κόστος και για την ίδια την ΕΕ, είναι ωστόσο αναγκαία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.