Κοσμος

Ουκρανία-Φέντερερ: Δωρίζει 500.000 δολάρια για βοήθεια σε παιδιά

Ποιοι οι διάσημοι που δωρίζουν χρήματα στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο τενίστας Ρότζερ Φέντερερ
Ρότζερ Φέντερερ © EPA / NEIL HALL

Ρότζερ Φέντερερ: Δωρίζει 500.000 δολάρια για να βοηθήσει παιδιά στην εμπόλεμη Ουκρανία - Η ανάρτησή του στο twitter

Ο τενίστας Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε σήμερα (18/3) ότι θα δωρίσει 500.000 δολάρια μέσω του ιδρύματός του για τα παιδιά που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε τρομαγμένοι με τις εικόνες που βλέπουμε από την Ουκρανία και συντετριμμένοι για τους αθώους ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί τόσο φριχτά. Θέλουμε ειρήνη. Θα παρέχουμε βοήθεια στα παιδιά από την Ουκρανία που τη χρειάζονται, περίπου 6 εκατομμύρια παιδιά από την Ουκρανία αυτή τη στιγμή δεν πάνε σχολείο και ξέρω πως η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική, γι' αυτό θα θέλαμε να τα στηρίξουμε με αυτή την τόσο τραυματική εμπειρία», έγραψε αρχικά στο Twitter ο Ρότζερ Φέντερερ και πρόσθεσε αποκαλύπτοντας το ποσό:

«Μέσα από το Roger Federer Foundation, θα στηρίξουμε το War Child Holland με μια δωρεά 500.000 δολαρίων, για να πετύχουμε τη συνέχιση της εκπαίδευσης των παιδιών από την Ουκρανία», έγραψε ο Φέντερερ. 

 

Ουκρανία: Ποιοι διάσημοι έχουν ανακοινώσει ότι θα δωρίσουν χρήματα

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε δωρεά 10 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία, τη χώρα όπου γεννήθηκε η πολυαγαπημένη του γιαγιά.

Ο ηθοποιός επέλεξε μέσω της δωρεάς του να βοηθήσει την Ουκρανία που δέχεται από τις 24 Φεβρουαρίου επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις, με συνέπεια περίπου 2 εκατ. πολίτες να έχουν φύγει από τη χώρα, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής και ασφάλεια. Σύμφωνα με την Daily Mail, o Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσέφερε το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί ως δωρεά μέχρι σήμερα στην Ουκρανία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έδωσε 10 εκατομμύρια δολάρια (7,6 εκατομμύρια λίρες) στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. 

Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Λεονάρντο Ντι Κάπριο © EPA / DAVID SWANSON

Ο Ράιαν Ρέινολντς και η Μπλέικ Λάιβλι δεσμεύτηκαν να δωρίσουν 1 εκατ. δολάρια για βοήθεια προς τους πρόσφυγες από την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, κάνοντας γνωστή την είδηση μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media. 

Τόσο ο Ράιαν Ρέινολντς όσο και η σύζυγός του, Μπλέικ Λάιβλι, έγραψαν στους λογαριασμούς τους: «Μέσα σε 48 ώρες, αμέτρητοι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε γειτονικές χώρες. Χρειάζονται προστασία. Όταν κάνετε δωρεά, θα πληρώσουμε έως και 1.000.000 εκατ. δολάρια, δημιουργώντας διπλάσια υποστήριξη».

«Η @usaforunhcr παρέχει βοήθεια για τη διάσωση της ζωής και επίσης συνεργάζεται με γειτονικές χώρες για να εξασφαλίσει προστασία για αυτές τις οικογένειες», έγραψε η Μπλέικ Λάιβλι στο Instagram. 

Ο Ράιαν Ρέινολντς και η Μπλέικ Λάιβλι
Ο Ράιαν Ρέινολντς και η Μπλέικ Λάιβλι © EPA / PETER FOLEY

Η Μίλα Κούνις και ο Άστον Κούτσερ έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν έως και 3 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή. 

Το ζευγάρι του Χόλιγουντ ξεκίνησε μια εκστρατεία GoFundMe «Stand With Ukraine» την Πέμπτη με στόχο τη συγκέντρωση 30 εκατομμυρίων δολαρίων για το Flexport.org και το Airbnb.org, που, όπως είπαν, είναι δύο οργανισμοί που δραστηριοποιούνται ενεργά και παρέχουν άμεση βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο.

Η Μίλα Κούνις και ο Άστον Κούτσερ
Η Μίλα Κούνις και ο Άστον Κούτσερ © EPA / MICHAEL NELSON

Η Μίλα Κούνις γεννήθηκε στο Chernivtsi της Ουκρανίας και μετακόμισε με την οικογένειά της στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 7 ετών. Αν και αναγνώρισε όλα όσα έκανε η Αμερική για εκείνη και την οικογένειά της, είπε ότι δεν μπορούσε μην ξεχάσεις τις ρίζες της.
«Σήμερα, είμαι περήφανη Ουκρανή», είπε η σταρ σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στη σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων. «Οι Ουκρανοί είναι περήφανοι και γενναίοι άνθρωποι που αξίζουν τη βοήθειά μας την ώρα που έχουν ανάγκη. Η οικογένειά μας ξεκινά αυτό το ταμείο για να βοηθήσει στην παροχή άμεσης υποστήριξης. Θα δωρίσουμε έως και 3 εκατομμύρια δολάρια».

Η Κούνις εμφανίστηκε επίσης στο πλευρό του συζύγου της σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου μίλησε για την «καταστροφική» σύγκρουση στην Ουκρανία. «Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Ουκρανία είναι καταστροφικά. Δεν υπάρχει θέση σε αυτόν τον κόσμο για αυτού του είδους την άδικη επίθεση στην ανθρωπότητα», είπε η Κούνις.

Στο βίντεο ο 44χρονος Άστον Κούτσερ αναφέρθηκε τη «γενναιότητα του λαού της χώρας που γεννήθηκε η Κούνις» ενώ υπενθύμισε στους 4,4 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instragram «τις ανάγκες εκείνων που έχουν επιλέξει την ασφάλεια».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις      

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ