- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσφέρει 10 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία
Ήταν η πατρίδα της πολυαγαπημένης του γιαγιάς
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δωρίζει 10 εκατ. δολάρια - Η απόφασή του και η καταγωγή της πολυαγαπημένης του γιαγιάς.
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε δωρεά 10 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία, τη χώρα όπου γεννήθηκε η πολυαγαπημένη του γιαγιά.
Ο ηθοποιός επέλεξε μέσω της δωρεάς του να βοηθήσει την Ουκρανία που δέχεται από τις 24 Φεβρουαρίου επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις, με συνέπεια περίπου 2 εκατ. πολίτες να έχουν φύγει από τη χώρα, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής και ασφάλεια. Σύμφωνα με την Daily Mail, o Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσέφερε το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί ως δωρεά μέχρι σήμερα στην Ουκρανία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έδωσε 10 εκατομμύρια δολάρια (7,6 εκατομμύρια λίρες) στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Η αδυναμία στη γιαγιά του που γεννήθηκε στην Ουκρανία
Η γιαγιά του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Έλεν Ιντενμπίρκεν, είχε γεννηθεί στην Οδησσό το 1915 και μετανάστευσε στη Γερμανία, το 1917. Ο Ντι Κάπριο ήταν αρκετά δεμένος με τη γιαγιά του, η οποία σύμφωνα με πολλαπλά δημοσιεύματα υποστήριζε πάντα την καριέρα του στην υποκριτική. Η γιαγιά του πέθανε σε ηλικία 93 ετών το 2008. Το πραγματικό της όνομα ήταν Jelena Stepanovna Smirnova. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τον είχε συνοδεύσει στις πρεμιέρες ταινιών στις οποίες πρωταγωνιστούσε.
Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κούνις-Κούτσερ και Ρέιντολντς -Λάιβλι δώρισαν χρήματα στην Ουκρανία
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δεν είναι ο μόνος ηθοποιός που προχωρά σε δωρεά εκατομμυρίων για την Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας.
Ο Ράιαν Ρέινολντς και η Μπλέικ Λάιβλι δεσμεύτηκαν να δωρίσουν 1 εκατ. δολάρια για βοήθεια προς τους πρόσφυγες από την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, κάνοντας γνωστή την είδηση μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media.
Τόσο ο Ράιαν Ρέινολντς όσο και η σύζυγός του, Μπλέικ Λάιβλι, έγραψαν στους λογαριασμούς τους: «Μέσα σε 48 ώρες, αμέτρητοι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε γειτονικές χώρες. Χρειάζονται προστασία. Όταν κάνετε δωρεά, θα πληρώσουμε έως και 1.000.000 εκατ. δολάρια, δημιουργώντας διπλάσια υποστήριξη».
«Η @usaforunhcr παρέχει βοήθεια για τη διάσωση της ζωής και επίσης συνεργάζεται με γειτονικές χώρες για να εξασφαλίσει προστασία για αυτές τις οικογένειες», έγραψε η Μπλέικ Λάιβλι στο Instagram.
Η Μίλα Κούνις και ο Άστον Κούτσερ έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν έως και 3 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή.
Το ζευγάρι του Χόλιγουντ ξεκίνησε μια εκστρατεία GoFundMe «Stand With Ukraine» την Πέμπτη με στόχο τη συγκέντρωση 30 εκατομμυρίων δολαρίων για το Flexport.org και το Airbnb.org, που, όπως είπαν, είναι δύο οργανισμοί που δραστηριοποιούνται ενεργά και παρέχουν άμεση βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο.
Η Μίλα Κούνις γεννήθηκε στο Chernivtsi της Ουκρανίας και μετακόμισε με την οικογένειά της στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 7 ετών. Αν και αναγνώρισε όλα όσα έκανε η Αμερική για εκείνη και την οικογένειά της, είπε ότι δεν μπορούσε μην ξεχάσεις τις ρίζες της.
«Σήμερα, είμαι περήφανη Ουκρανή», είπε η σταρ σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στη σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων. «Οι Ουκρανοί είναι περήφανοι και γενναίοι άνθρωποι που αξίζουν τη βοήθειά μας την ώρα που έχουν ανάγκη. Η οικογένειά μας ξεκινά αυτό το ταμείο για να βοηθήσει στην παροχή άμεσης υποστήριξης. Θα δωρίσουμε έως και 3 εκατομμύρια δολάρια».
Η Κούνις εμφανίστηκε επίσης στο πλευρό του συζύγου της σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου μίλησε για την «καταστροφική» σύγκρουση στην Ουκρανία. «Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Ουκρανία είναι καταστροφικά. Δεν υπάρχει θέση σε αυτόν τον κόσμο για αυτού του είδους την άδικη επίθεση στην ανθρωπότητα», είπε η Κούνις.
Στο βίντεο ο 44χρονος Άστον Κούτσερ αναφέρθηκε τη «γενναιότητα του λαού της χώρας που γεννήθηκε η Κούνις» ενώ υπενθύμισε στους 4,4 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instragram «τις ανάγκες εκείνων που έχουν επιλέξει την ασφάλεια».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.