Κοσμος

Ουκρανία: Κούνις-Κούτσερ δωρίζουν 3 εκατ. δολάρια για πρόσφυγες

Η ηθοποιός γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τα 7 της στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μίλα Κούνις και ο Άστον Κούτσερ
Η Μίλα Κούνις και ο Άστον Κούτσερ © EPA / MICHAEL NELSON

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μίλα Κούνις και Άστον Κούτσερ δωρίζουν 3 εκατ. δολάρια για πρόσφυγες - Το μήνυμα αλληλεγγύης στην Ουκρανία.

Η Μίλα Κούνις και ο Άστον Κούτσερ έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν έως και 3 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή. 

Το ζευγάρι του Χόλιγουντ ξεκίνησε μια εκστρατεία GoFundMe «Stand With Ukraine» την Πέμπτη με στόχο τη συγκέντρωση 30 εκατομμυρίων δολαρίων για το Flexport.org και το Airbnb.org, που, όπως είπαν, είναι δύο οργανισμοί που δραστηριοποιούνται ενεργά και παρέχουν άμεση βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο.

Μίλα Κούνις: Γεννήθηκε στην Ουκρανία -«Είμαι περήφανη Ουκρανή»

Η Μίλα Κούνις γεννήθηκε στο Chernivtsi της Ουκρανίας και μετακόμισε με την οικογένειά της στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 7 ετών. Αν και αναγνώρισε όλα όσα έκανε η Αμερική για εκείνη και την οικογένειά της, είπε ότι δεν μπορούσε μην ξεχάσεις τις ρίζες της.
«Σήμερα, είμαι περήφανη Ουκρανή», είπε η σταρ σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στη σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων. «Οι Ουκρανοί είναι περήφανοι και γενναίοι άνθρωποι που αξίζουν τη βοήθειά μας την ώρα που έχουν ανάγκη. Η οικογένειά μας ξεκινά αυτό το ταμείο για να βοηθήσει στην παροχή άμεσης υποστήριξης. Θα δωρίσουμε έως και 3 εκατομμύρια δολάρια».

Η Κούνις εμφανίστηκε επίσης στο πλευρό του συζύγου της σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου μίλησε για την «καταστροφική» σύγκρουση στην Ουκρανία. «Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Ουκρανία είναι καταστροφικά. Δεν υπάρχει θέση σε αυτόν τον κόσμο για αυτού του είδους την άδικη επίθεση στην ανθρωπότητα», είπε η Κούνις.

Στο βίντεο ο 44χρονος Άστον Κούτσερ αναφέρθηκε τη «γενναιότητα του λαού της χώρας που γεννήθηκε η Κούνις» ενώ υπενθύμισε στους 4,4 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instragram «τις ανάγκες εκείνων που έχουν επιλέξει την ασφάλεια».

 

 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δωρεά και από Μπλέικ Λάιβλι - Ράιαν Ρέινολντς

Πριν από λίγες ημέρες, η Μπλέικ Λάιβλι και ο Ράιαν Ρέινολντς συγκεντρώνουν επίσης χρήματα για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες της χώρας. «Μέσα σε 48 ώρες, αμέτρητοι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε γειτονικές χώρες. Χρειάζονται προστασία. Θα πληρώσουμε έως και 1.000.000 $, δημιουργώντας διπλάσια υποστήριξη», έγραψε ο Ρέινολντς το Σάββατο στο Twitter, προωθώντας τις δωρεές στην Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

ΟΗΕ για Ουκρανία: Ίσως φτάσουν τα 11 εκατομμύρια οι πρόσφυγες

Την έξοδο ακόμα δέκα εκατομμύρια πρόσφυγες εκτιμά ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών πως ίσως προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Περίπου 4 εκατ. άνθρωποι ενδέχεται να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες για να σωθούν από τις εχθροπραξίες, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ στη Νέα Υόρκη, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται απλά για μια αρχική εκτίμηση.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι έχουν εκτοπιστεί εντός και εκτός χώρας, κατά τον Οργανισμό. Σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, τον Φιλίπο Γκράντι, πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες εγκατέλειψαν ήδη την Ουκρανία μέσα σε μία εβδομάδα αφότου ξέσπασε ο πόλεμος.

Επίσημα στοιχεία υποδεικνύουν πως οι περισσότεροι, κάπου 575.000 Ουκρανοί, προσέφυγαν στην Πολωνία. Η Γερμανία έχει υποδεχθεί κάπου 5.000 Ουκρανούς πρόσφυγες μέχρι στιγμής, κατά τα δεδομένα του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ