Κοσμος

Ουκρανία-Πρόσφυγες: Ρέινολντς & Λάιβλι δωρίζουν 1 εκατ. δολάρια

Τι έγραψαν οι ηθοποιοί για τον πόλεμο στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ράιαν Ρέινολντς και η Μπλέικ Λάιβλι
Ο Ράιαν Ρέινολντς και η Μπλέικ Λάιβλι © EPA / PETER FOLEY

Ράιν Ρέινολντς και Μπλέικ Λάιβλι δωρίζουν 1 εκατ. δολάρια στους πρόσφυγες από την Ουκρανία - Οι αναρτήσεις τους

Ο Ράιαν Ρέινολντς και η Μπλέικ Λάιβλι δεσμεύτηκαν να δωρίσουν 1 εκατ. δολάρια για βοήθεια προς τους πρόσφυγες από την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, κάνοντας γνωστή την είδηση μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media. 

Τόσο ο Ράιαν Ρέινολντς όσο και η σύζυγός του, Μπλέικ Λάιβλι, έγραψαν στους λογαριασμούς τους: «Μέσα σε 48 ώρες, αμέτρητοι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε γειτονικές χώρες. Χρειάζονται προστασία. Όταν κάνετε δωρεά, θα πληρώσουμε έως και 1.000.000 εκατ. δολάρια, δημιουργώντας διπλάσια υποστήριξη».

«Η @usaforunhcr παρέχει βοήθεια για τη διάσωση της ζωής και επίσης συνεργάζεται με γειτονικές χώρες για να εξασφαλίσει προστασία για αυτές τις οικογένειες», έγραψε η Μπλέικ Λάιβλι στο Instagram. 

 

 

 

Πόλεμος στην Ουκρανία - Πρόσφυγες: Τουλάχιστον 300.000 έχουν εισέλθει στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να παράσχει στους Ουκρανούς που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο το δικαίωμα παραμονής και εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τουλάχιστον 300.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν εισέλθει έως τώρα στην ΕΕ και η Ένωση χρειάζεται να προετοιμαστεί για εκατομμύρια ακόμη, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία, χώρες-μέλη της ΕΕ, έχουν χερσαία σύνορα με την Ουκρανία.

«Είναι καθήκον μας να δεχθούμε αυτούς που εγκαταλείπουν τον πόλεμο», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, λέγοντας ότι οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ επιφόρτισαν χθες την Κομισιόν με την προετοιμασία προτάσεων προκειμένου να παρασχεθεί προστασία σε αυτούς τους ανθρώπους.

Οι υπουργοί θα συνεδριάσουν και πάλι την Πέμπτη για να συμφωνήσουν για τις λεπτομέρειες.

 

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Σήμερα οι διαπραγματεύσεις με Ρωσία (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ