Κοσμος

Μαριούπολη: Βομβαρδίστηκε θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι

Η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου - Διαψεύδει η Μόσχα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα δείχνει το βομβαρδισμένο θέατρο στη Μαριούπολη
Το βομβαρδισμένο θέατρο στη Μαριούπολη © Twitter / Daria Kaleniuk

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη: Βομβαρδίστηκε θέατρο όπου είχαν καταφύγει άμαχοι

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης έκανε γνωστό σήμερα (16/3) ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα θέατρο στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο πολίτες.

Σύμφωνα με το Reuters, ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός.  

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης ισχυρίστηκε σε ανακοίνωσή του: «Είναι ακόμα αδύνατο να εκτιμηθεί το μέγεθος αυτής της φρικτής και απάνθρωπης πράξης». Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, έγραψε στο Twitter: «Οι Ρώσοι δεν θα μπορούσαν να μην γνωρίζουν ότι πρόκειται για καταφύγιο πολιτών». 

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας σε ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει: «Τώρα γίνονται σκληρές μάχες. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν επιζώντες». 

 

 

«Το αεροπλάνο έριξε μια βόμβα στο κτίριο όπου βρίσκονταν εκατοντάδες πολίτες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Είναι αδύνατο να εξακριβωθεί άμεσα ο απολογισμός θυμάτων, γιατί οι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών συνεχίζονται», ανέφερε το δημαρχείο σε ανάρτηση στο Telegram αναρτώντας μια φωτογραφία του θεάτρου, το κεντρικό τμήμα του οποίου έχει καταστραφεί.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube πριν από λίγες ημέρες, δείχνει πλάνα από το εσωτερικό του θεάτρο, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άμαχοι. 

Civilians at Mariupol Drama Theatre - Ukraine

 

Μαριούπολη: Δορυφορική εικόνα κατέγραψε τη λέξη «παιδιά» στο θέατρο που βομβαρδίστηκε

Μια δορυφορική εικόνα που τράβηξε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies πριν από δύο ημέρες, δείχνει τη λέξη «παιδιά» (ДЕТИ στα ρωσικά) να αναγράφεται με μεγάλα λευκά γράμματα, στο μπροστινό και το πίσω μέρος του θεάτρου της Μαριούπολης.

Κάτι που ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια να ειδοποιήσουν τις ρωσικές δυνάμεις για τους αμάχους που βρίσκονταν εντός του θεάτρου.

Δορυφορική εικόνα με τη λέξη «παιδιά» να αναγράφεται στις δύο πλευρές του θεάτρου στη Μαριούπολη
Δορυφορική εικόνα με τη λέξη «παιδιά» να αναγράφεται στις δύο πλευρές του θεάτρου στη Μαριούπολη © Maxar Technologies

Μαριούπολη: Διαψεύδει τον βομβαρδισμό η Μόσχα

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε ότι στοχοθέτησε ένα θέατρο όπου είχαν καταφύγει άμαχοι στην πολιορκημένη Μαριούπολη, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις        

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ