- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Ουκρανοί αντιστέκονται στο Κίεβο - Βαριά πλήγματα για τη Ρωσία
Βίντεο με κατεστραμμένα ρωσικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα
Στην Ουκρανία ο πόλεμος για τη Ρωσία δεν πηγαίνει όπως περίμενε ο Πούτιν. Οι Ουκρανοί αντιστέκονται στο Κίεβο και καταστρέφουν ρωσικά άρματα μάχης.
Στην Ουκρανία ο πόλεμος μαίνεται για τέταρτη ημέρα. Όπως φαίνεται και από τα βίντεο που δεν σταματούν να ανεβαίνουν στα social media, η Ρωσία έχει υποστεί σημαντικές απώλειες, καθώς η Ουκρανία συνεχίζει να αντιστέκεται.
Το Κίεβο παραμένει υπό πολιορκία, με τους Ουκρανούς στρατιώτες να δίνουν σφοδρές μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις, που προσπαθούν να προχωρήσουν προς το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Οι αρχικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για... περίπατο του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, έχουν πέσει στο κενό, την ώρα που τα πράγματα σε διεθνές επίπεδο γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τη Μόσχα. Η ΕΕ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις και έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη.
Η τέταρτη ημέρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είχε βαριές απώλειες για τη Ρωσία. Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για περισσότερους από 4.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες, την ώρα που το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παραδέχεται ότι υπάρχουν θάνατοι, αποφεύγοντας όμως να δώσει ακριβή αριθμό.
Ρωσικά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, τζιπ και οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχουν καταστραφεί. Οι Ουκρανοί έχουν καταφέρει να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους τις μεγάλες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας. Την ίδια στιγμή, πάντως, η Μαριούπολη βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας.
Διεθνείς παρατηρητές επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία τη Δευτέρα (28.02) ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα δεν έχουν θετική εξέλιξη, δεν αποκλείεται ο Πούτιν να δώσει εντολή για σαρωτικά χτυπήματα σε Κίεβο, Μαριούπολη και Χάρκοβο με απρόβλεπτες συνέπειες για τους αμάχους.
Today may have been the worst day for the Russian military in Ukraine so far#Kharkiv #ukraine pic.twitter.com/zgGP7eE4Po
— www.anoncandanga.com (@anon_candanga) February 27, 2022
SCENE OUTSIDE KIEVpic.twitter.com/m29pPliVRl
— The_Real_Fly (@The_Real_Fly) February 27, 2022
Ξεπερνούν τους 350 οι νεκροί άμαχοι στην Ουκρανία
Εν τω μεταξύ το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Κυριακή (27.02) ότι 352 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 1.684 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 116 παιδιά, έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσα στα νεκρά παιδιά ήταν και ο ανήλικος στο Χάρκοβο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιμένει ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες - Κλιμακώνεται η πίεση μετά νέες αποκαλύψεις για τον διορισμό
Άγνωστο ποια θα είναι τα πιθανά οφέλη ή οι κυρώσεις
Ενόψει της επίσκεψης του Βρετανού μονάρχη στις ΗΠΑ
20 έδρες –από 19 πριν– κατέλαβε η ΠΑΣΚΕ, η παράταξη του Γιάννη Παναγόπουλου, στις εκλογές για τη διοίκηση της ΓΣΕΕ
Η British Airways έχει ήδη ξεκινήσει να επιτρέπει φωνητικές και βιντεοκλήσεις
Το μυθιστόρημα αποτελεί αντικείμενο δίκης για μη σεβασμό τις ιδιωτικής ζωής
Βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο - Καθοριστικός ο ρόλος drones και αντιαεροπορικής άμυνας
Με ποσοστά διπλάσια από τον ευρωπαϊκό και σχεδόν τριπλάσια από τον παγκόσμιο μέσο όρο
Ένας σκύλος εντοπίστηκε να κοιμάται ήρεμα μέσα στο κοινοβούλιο προκαλώντας έκπληξη και γέλιο
Πέντε ιδιωτικά σχολεία αποφάσισαν επίσης να κλείσουν, σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης
Αντιμέτωπες με πρόστιμα ύψους έως και 590.783 δολαρίων την ημέρα
Οι συλληφθέντες διώκονται για αδικήματα κατά πνευματικής ιδιοκτησίας
Τι είχε γίνει γνωστό νωρίτερα
Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην ανάγνωση ρολογιών, αλλά και στην κατανόηση απλών υπολογισμών και ποσοστών
32 χώρες της Συμμαχίας αναμένεται να συναντηθούν στις αρχές Ιουλίου στην Άγκυρα για Σύνοδο Κορυφής
Ο αμφιλεγόμενος σούπερ σταρ της ψυχολογίας πάσχει από ακαθησία
Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι τα δύο πλοία ήταν «μη συμμορφούμενα»
Οι πρώτες ακυρώσεις ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα
Φέρεται να είχε λάβει έγκριση για να διασχίσει τα Στενά του Ορμούζ
Νέες απειλές από το Ιράν για χτυπήματα σε αραβικά κράτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.