- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Ουκρανοί αντιστέκονται στο Κίεβο - Βαριά πλήγματα για τη Ρωσία
Βίντεο με κατεστραμμένα ρωσικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα
Στην Ουκρανία ο πόλεμος για τη Ρωσία δεν πηγαίνει όπως περίμενε ο Πούτιν. Οι Ουκρανοί αντιστέκονται στο Κίεβο και καταστρέφουν ρωσικά άρματα μάχης.
Στην Ουκρανία ο πόλεμος μαίνεται για τέταρτη ημέρα. Όπως φαίνεται και από τα βίντεο που δεν σταματούν να ανεβαίνουν στα social media, η Ρωσία έχει υποστεί σημαντικές απώλειες, καθώς η Ουκρανία συνεχίζει να αντιστέκεται.
Το Κίεβο παραμένει υπό πολιορκία, με τους Ουκρανούς στρατιώτες να δίνουν σφοδρές μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις, που προσπαθούν να προχωρήσουν προς το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Οι αρχικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για... περίπατο του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, έχουν πέσει στο κενό, την ώρα που τα πράγματα σε διεθνές επίπεδο γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τη Μόσχα. Η ΕΕ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις και έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη.
Η τέταρτη ημέρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είχε βαριές απώλειες για τη Ρωσία. Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για περισσότερους από 4.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες, την ώρα που το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παραδέχεται ότι υπάρχουν θάνατοι, αποφεύγοντας όμως να δώσει ακριβή αριθμό.
Ρωσικά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, τζιπ και οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχουν καταστραφεί. Οι Ουκρανοί έχουν καταφέρει να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους τις μεγάλες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας. Την ίδια στιγμή, πάντως, η Μαριούπολη βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας.
Διεθνείς παρατηρητές επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία τη Δευτέρα (28.02) ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα δεν έχουν θετική εξέλιξη, δεν αποκλείεται ο Πούτιν να δώσει εντολή για σαρωτικά χτυπήματα σε Κίεβο, Μαριούπολη και Χάρκοβο με απρόβλεπτες συνέπειες για τους αμάχους.
Today may have been the worst day for the Russian military in Ukraine so far#Kharkiv #ukraine pic.twitter.com/zgGP7eE4Po
— www.anoncandanga.com (@anon_candanga) February 27, 2022
SCENE OUTSIDE KIEVpic.twitter.com/m29pPliVRl
— The_Real_Fly (@The_Real_Fly) February 27, 2022
Ξεπερνούν τους 350 οι νεκροί άμαχοι στην Ουκρανία
Εν τω μεταξύ το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Κυριακή (27.02) ότι 352 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 1.684 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 116 παιδιά, έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσα στα νεκρά παιδιά ήταν και ο ανήλικος στο Χάρκοβο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν έχω την παραμικρή ανησυχία για αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν για την κρίση στη Μέση Ανατολή
«Το πρόβλημά μας είναι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Προειδοποιήσεις για αυξημένη απειλή επιθέσεων, κυβερνοεπιθέσεων και ριζοσπαστικοποίησης
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν σκοτώθηκε το προηγούμενο Σάββατο μετά από βομβαρδισμό
Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο – Στα τέλη Σεπτεμβρίου πιθανό το δημοψήφισμα για τις συνομιλίες με ΕΕ
Το υψηλό κόστος των Patriot οδηγεί ΗΠΑ και χώρες του Κόλπου σε ουκρανικά anti-drones χαμηλού κόστους
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου προαναγγέλλει «και άλλες εκπλήξεις» για την Τεχεράνη
Ο Τραμπ επιτίθεται στον Χέρτζογκ και ζητά άμεση χάρη στον Νετανιάχου - Το Ισραήλ επικαλείται το κράτος δικαίου
Στη θέση της ο γερουσιαστής Μαρκγουέιν Μάλιν από την Οκλαχόμα
Απομακρύνθηκε βίαια από φρουρούς ενώ φώναζε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης σε ακρόαση της Γερουσίας
Η κρατική τηλεόραση δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση
«Να μπει τέλος στις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
«Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια», δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Δεν σκοπεύουμε να κλείσουμε προς το παρόν τα Στενά του Ορμούζ», διαβεβαιώνει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Βαλλιστικός πύραυλος έπληξε εγκατάσταση στο Μααμίρ με περιορισμένες ζημιές, χωρίς ανθρώπινες απώλειες
«Ο γιος του Χαμενεΐ είναι απαράδεκτος», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Πολύ σύντομα η Νταχίγια θα μοιάζει με το Χαν Γιουνές» έγραψε ο Μπεζαλέλ Σμότριτς
Υπόσχεση για αμερικανική στήριξη σε πιθανή εξέγερση
«Φρικτή και επικίνδυνη ιδέα», απαντούν οι Ρεπουμπλικανοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.