Κοσμος

Οι Ουκρανοί αντιστέκονται στο Κίεβο - Βαριά πλήγματα για τη Ρωσία

Βίντεο με κατεστραμμένα ρωσικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατεστραμμένα ρωσικά άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατεστραμμένα ρωσικά άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα @Twitter

Στην Ουκρανία ο πόλεμος για τη Ρωσία δεν πηγαίνει όπως περίμενε ο Πούτιν. Οι Ουκρανοί αντιστέκονται στο Κίεβο και καταστρέφουν ρωσικά άρματα μάχης.

Στην Ουκρανία ο πόλεμος μαίνεται για τέταρτη ημέρα. Όπως φαίνεται και από τα βίντεο που δεν σταματούν να ανεβαίνουν στα social media, η Ρωσία έχει υποστεί σημαντικές απώλειες, καθώς η Ουκρανία συνεχίζει να αντιστέκεται.

Το Κίεβο παραμένει υπό πολιορκία, με τους Ουκρανούς στρατιώτες να δίνουν σφοδρές μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις, που προσπαθούν να προχωρήσουν προς το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Οι αρχικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για... περίπατο του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, έχουν πέσει στο κενό, την ώρα που τα πράγματα σε διεθνές επίπεδο γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τη Μόσχα. Η ΕΕ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις και έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη.

Η τέταρτη ημέρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είχε βαριές απώλειες για τη Ρωσία. Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για περισσότερους από 4.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες, την ώρα που το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παραδέχεται ότι υπάρχουν θάνατοι, αποφεύγοντας όμως να δώσει ακριβή αριθμό.

Ρωσικά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, τζιπ και οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχουν καταστραφεί. Οι Ουκρανοί έχουν καταφέρει να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους τις μεγάλες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας. Την ίδια στιγμή, πάντως, η Μαριούπολη βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας.

Διεθνείς παρατηρητές επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία τη Δευτέρα (28.02) ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα δεν έχουν θετική εξέλιξη, δεν αποκλείεται ο Πούτιν να δώσει εντολή για σαρωτικά χτυπήματα σε Κίεβο, Μαριούπολη και Χάρκοβο με απρόβλεπτες συνέπειες για τους αμάχους.

Ξεπερνούν τους 350 οι νεκροί άμαχοι στην Ουκρανία

Εν τω μεταξύ το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Κυριακή (27.02) ότι 352 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 1.684 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 116 παιδιά, έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσα στα νεκρά παιδιά ήταν και ο ανήλικος στο Χάρκοβο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ