Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία παραδέχεται ότι έχει νεκρούς

Η ανακοίνωση από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανός στρατιώτης στα χαρακώματα στο Ντόνετσκ στην Ανατολική Ουκρανία
Ουκρανός στρατιώτης στα χαρακώματα στο Ντόνετσκ στην Ανατολική Ουκρανία © EPA/STANISLAV KOZLIUK

Υπάρχουν νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (27.02) πως Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί στη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας επισημαίνεται πως οι ρωσικές απώλειες είναι πολύ μικρότερες από αυτές που υπέστη η Ουκρανία, χωρίς όμως να αναφέρει αριθμούς, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Από την αρχή αυτού που η Ρωσία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν πλήξει 1.067 ουκρανικές στρατιωτικές τοποθεσίες, ανακοίνωσε ακόμη το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα πάντα με το Ιντερφάξ.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμφώνησε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

Πιο συγκεκριμένα, η ουκρανική προεδρία ανέφερε πως αποδέχθηκε τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία. Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα σύνορα με τη Λευκορωσία, κοντά στο Τσερνόμπιλ, μια απόφαση που ελήφθη μετά τη μεσολάβηση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική (αντιπροσωπεία), χωρίς να έχουν οριστεί προαπαιτούμενα, στα ουκρανο-λευκορωσικά σύνορα, στην περιοχή του ποταμού Πρίπιατ», δήλωσε η προεδρία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ