Κοσμος

Σφραγίζουν εγκαταλελειμμένα πηγάδια μετά τον θάνατο του Ραγιάν

Τι ανακοίνωσαν οι αρχές στη Σαουδική Αραβία στον απόηχο της τραγωδίας στο Μαρόκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πηγάδι
Πηγάδι © Pixabay

Ο τραγικός θάνατος του 5χρονου Ραγιάν στο Μαρόκο κινητοποίησε τις αρχές στη Σαουδική Αραβία να κλείσουν εγκαταλελειμμένα πηγάδια.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι «έκλεισε και στεγανοποίησε σχεδόν 2500 εγκαταλελειμμένα πηγάδια στη χώρα» μετά τον τραγικό θάνατο του μικρού Ραγιάν, που παρέμεινε εγκλωβισμένος για πέντε ημέρες σε πηγάδι στο Μαρόκο.

«Για να εγγυηθούμε την ασφάλεια όλων (…), το υπουργείο μπόρεσε να κλείσει και να στεγανοποιήσει 2.450 εγκαταλελειμμένα πηγάδια» ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Νερού και Γεωργίας της Σαουδικής Αραβίας.

Το υπουργείο γνωστοποίησε ότι «συνεχίζει να εργάζεται για να κλείσει τα εναπομείναντα πηγάδια», που αποτελούν κίνδυνο. Οι αρχές ζήτησαν, επιπλέον, από τους κατοίκους να ενημερώσουν τους αρμόδιους για κάθε επικίνδυνο ή ακάλυπτο πηγάδι. «Οι ειδοποιήσεις σας θα σας προστατεύσουν, εσάς και τους άλλους» επισημαίνεται επίσης.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τον τραγικό θάνατο του 5χρονου Ραγιάν, που έπεσε μέσα σε ένα πηγάδι βάθους 32 μέτρων στο Μαρόκο.

Η επιχείρηση διάσωσης προκάλεσε κύμα συγκίνησης στη χώρα και παγκοσμίως, όμως κατέληξε το Σάββατο σε τραγωδία, με τις μαροκινές αρχές να ανακοινώνουν τον θάνατο του μικρού αγοριού.

‘Tragic accident’: Moroccan boy stuck in well dies before rescue

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ