- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ δεν έκανε την έκπληξη - Tάχθηκε υπέρ του Βίκτορ Όρμπαν
«Είναι ένας μεγάλος ηγέτης, που τον σέβονται όλοι»
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι προσφέρει την στήριξή του στην εκστρατεία επανεκλογής του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κρύψει τη συμπάθειά του για ισχυρούς (και ενίοτε αυταρχικούς) ηγέτες και η πολιτική της Ουάσιγκτον επί των ημερών έναντι του Βίκτορ Ορμπαν ακολουθήσε αυτή την τάση.
Δείχνοντας έτσι για μια ακόμα φορά τις προτιμήσεις του, ο πρώην πρόεδρος ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει την «πλήρη στήριξή του» στην εκστρατεία επανεκλογής του Ούγγρου πρωθυπουργού ενός «μεγάλου ηγέτη, που τον σέβονται όλοι».
Ο πρωθυπουργός Ορμπάν «αγαπάει με όλη του την καρδιά τη χώρα του και επιδιώκει την ασφάλεια για τον λαό του», είπε ο Τραμπ, σε ένα άκρως εγκωμιαστικό δελτίο τύπου, όπου καλεί υπέρ της στήριξης προς το πρόσωπο του Ορμπάν στις εκλογές του Απριλίου του 2022, το αποτέλεσμα των οποίων προαναγγέλεται οριακό.
Επικαλούμενος το «αξιοσημείωτο έργο» του Ορμπάν για να «προστατεύσει την Ουγγαρία, να εμποδίσει την παράτυπη μετανάστευση, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας», θέματα που κυριαρχούν στην ατζέντα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ τον διαβεβαίωσε ότι έχει την «πλήρη στήριξή» του. «Είναι ένας μεγάλος ηγέτης, που τον σέβονται όλοι», τόνισε.
Ενώ βρισκόταν ακόμη στην εξουσία, ο Ρεπουμπλικανός είχε κάνει δεκτό τον Ορμπάν στην Ουάσιγκτον, ερχόμενος σε αντίθεση με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, που επέκριναν τις θέσεις του Ούγγρου ηγέτη σχετικά με το μεταναστευτικό και την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.
Ο Βίκτορ Ορμπάν, από την πλευρά του, είχε εκφράσει τη λύπη του για την απώλεια μιας «τεράστιας διεθνούς στήριξης», μετά την αποχώρηση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές, ο Όρμπαν είχε ευχηθεί στον Τραμπ να «επανεκλεγεί» υποστηρίζοντας ότι «αυτός βρίσκεται κοντά στους ηγέτες της κεντρικής Ευρώπης».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.