Κοσμος

Ο Έλον Μασκ είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» των Financial Times

Ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς και από το περιοδικό «Time»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ © EPA/CLEMENS BILAN

Ο CEO της Tesla, Elon Musk, είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» της εφημερίδας Financial Times - Τιμήθηκε με την ίδια αναγνώριση από το περιοδικό Time.

Ακόμα μία διάκριση γνώρισε ο CEO των Tesla & Space X, Έλον Μασκ. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από την εφημερίδα Financial Times. 

Να θυμίσουμε πως λίγες ημέρες πριν, είχε τιμηθεί με την ίδια διάκριση από το περιοδικό «Time». Οι FT αναφέρουν πως επέλεξαν τον Μασκ επειδή έδωσε το έναυσμα για την ιστορική στροφή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

«Για πολύ καιρό, η υπόλοιπη αυτοκινητοβιομηχανία βασικά αποκαλούσε την Tesla και εμένα ηλίθιους και απάτες», δήλωσε ο Μασκ σε συνέντευξή του, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Έλεγαν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα δουλέψουν, ότι δεν μπορείς να πετύχεις την εμβέλεια και την απόδοση. Και ακόμη κι αν το πετύχεις αυτό, κανένας δεν θα τα αγοράσει.

O Έλον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη με την περιουσία του να εκτιμάται στα 265,4 δισεκατομμύρια δολάρια από το περιοδικό Forbes και διαδέχθηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ J. Biden και την αντιπρόεδρο K. Harris, που μοιράστηκαν πέρυσι τον τίτλο στο περιοδικό «Time».

Η άκρως επιτυχημένη χρονιά του Έλον Μασκ

Η χρονιά μόνο επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί για τον Έλον Μασκ και τις επιχειρήσεις του. Η SpaceX συνήψε τον Απρίλιο ένα αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Nasa για την αποστολή των πρώτων αστροναυτών στη Σελήνη από το 1972. Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία έστειλε στο διάστημα τέσσερις διαστημικούς τουρίστες, στην πρώτη τροχιακή αποστολή στην Ιστορία, στην οποία δεν ταξίδευε κανένας επαγγελματίας αστροναύτης.

Ο Musk ασκεί εξαιρετικά μεγάλη επιρροή ως public figure, κάτι που έχει αποδειχθεί περίτρανα με την ώθηση που δίνει στην αξία των κρυπτονομισμάτων που κάποιες φορές εκθειάζει μέσω Twitter.

Η τεράστια δημοτικότητά του τον έχει φέρει στο NBC όπου και εκτελεί χρέη οικοδεσπότη στο Saturday Night Live ενώ μονοπώλησε το ενδιαφέρον πριν από λίγο καιρό όταν έκανε δημοσκόπηση στο Twitter σχετικά με το αν θα έπρεπε να πουλήσει μερίδιο των μετοχών του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ