Κοσμος

TIME: Ο Έλον Μασκ «Πρόσωπο της Χρονιάς»

Έγινε φέτος ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
TIME: Ο Έλον Μασκ είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς»
Ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ © Getty Images/Ideal Images

Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla, είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2021 σύμφωνα με την επιλογή του περιοδικού ΤΙΜΕ.

Ο ιδρυτής των Tesla και Space X Έλον Μασκ ο οποίος ξεπέρασε στην κούρσα του διαστήματος τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι το πρόσωπο της χρόνιας για το περιοδικό TIME. 

O άνθρωπος που μεταξύ άλλων πούλησε το μετοχές του στην Tesla μετά από δημοψήφισμα του Twitter, δεν κατέχει κανένα ακίνητο και ονειρεύεται να κατοικήσει στον Άρη είναι ο άνθρωπος της χρόνιας για το 2021. 

Σύμφωνα με τον πρόλογο του συνοδευτικού κειμένου του ΤΙΜΕ, στο οποίο το εμβληματικό περιοδικό εξηγεί τους λόγους της επιλογής του, «ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν έχει σπίτι και πρόσφατα άρχισε να ξεπουλάει την περιουσία του. Ρίχνει δορυφόρους σε τροχιά και τιθασεύει τον ήλιο. Οδηγεί ένα αυτοκίνητο που ο ίδιος δημιούργησε και δεν χρησιμοποιεί βενζίνη – μετά βίας χρειάζεται οδηγό. Με μια κίνηση του δακτύλου του, το χρηματιστήριο εκτοξεύεται στα ύψη ή πέφτει. Ένας στρατός πιστών κρέμεται από κάθε του ρήση. Ονειρεύεται τον Άρη καθώς «ιππεύει« στη Γη».

Όπως γράφει το περιοδικό, «μπορεί η Tesla να είναι η βασική πηγή πλούτου και φήμης για τον Μασκ, αλλά το Διάστημα κινητοποιεί τις πιο τρελές και πιο ακραίες του φιλοδοξίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η SpaceX έχει περάσει πρώτη στην κούρσα για τον διαστημικό τουρισμό, η Tesla έχει τα δύο τρίτα της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και είναι μια εταιρεία αξία 1 τρις. δολαρίων. Ο ίδιος και καταπιάνεται –με ή χωρίς επιτυχία, πολλές φορές ανάλογα με τα γούστα της ημέρας– με τα ρομπότ, τα κρυπτονομίσματα, τα εμφυτεύματα στον εγκέφαλο ακόμη και τα υπερηχητικά υπόγεια τρένα.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ