Κοσμος

Τουρκία: Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)

Θυελλώδεις άνεμοι ξηλώνουν στέγες - Δραματικές εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανεμοστρόβιλος στην Κωνσταντινούπολη διαλύει στέγη σε κτίριο
Ανεμοστρόβιλος στην Κωνσταντινούπολη διαλύει στέγη σε κτίριο @galiptekin/Twitter

Ανεμοστρόβιλος στην Κωνσταντινούπολη σάρωσε την πόλη, προκαλώντας καταστροφές. Δραματικές εικόνες σε βίντεο. Στους τέσσερις οι νεκροί.

Φονικός ήταν ο ανεμοστρόβιλος στην Κωνσταντινούπολη. Οι νεκροί έχουν φθάσει τους τέσσερις, την ώρα που οι τραυματίες ανέρχονται σε 38. Βίντεο που ανέβηκαν στα social media, δείχνουν τους θυελλώδεις ανέμους να σαρώνουν την πόλη.

Στέγες φεύγουν από τη θέση τους και παρασύρονται από τους ισχυρούς ανέμους. Η ταχύτητα των ανέμων έφθασε κατά τόπους τα 130 χλμ./ώρα.

Ο ανεμοστρόβιλος στην Κωνσταντινούπολη συνοδεύτηκε από έντονα καιρικά φαινόμενα, με τη βροχή να είναι έντονη. Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στις πτήσεις, ενώ όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια σταμάτησαν. Σε αρκετές περιπτώσεις όπως φαίνεται και στα βίντεο, η μετακίνηση των πεζών γινόταν με μεγάλη δυσκολία. Κλειστά θα είναι αύριο, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, τα σχολεία στην Κωνσταντινούπολη.

Σε μήνυμά του ο δήμαρχος της πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου, προειδοποίησε τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Στην περιοχή Εσενγιούρτ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, στέγη που έφυγε από τη θέση της, έπεσε πάνω σε μητέρα και παιδί, προκαλώντας τον θάνατό τους.

Στο YouTube υπάρχει διαθέσιμο βίντεο με τη στιγμή που ένας πύργος - ρολόι καταρρέει εν μέσω θυελλωδών ανέμων.

Storm Apocalypse in Turkey! Strong wind blows off roofs and overturns cars in Istanbul, Turkey

Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σαρώθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο στην Κωνσταντινούπολη. Οι καταστροφές είναι μεγάλες, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε αρκετά αυτοκίνητα, καθώς διάφορα αντικείμενα έπεσαν πάνω τους.

Ανεμοστρόβιλος στην Κωνσταντινούπολη - Τα βίντεο από την κακοκαιρία

Στο Twitter κάτοικοι στην Κωνσταντινούπολη ανήρτησαν βίντεο με τον ανεμοστρόβιλο να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια. Πεζοί δυσκολεύονται να περπατήσουν, καθώς οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί, την ώρα που ολόκληρα δέντρα εκριζώθηκαν. 

Σε ένα από τα βίντεο, ιπτάμενα αντικείμενα πέφτουν πάνω σε οδηγό μηχανής, ρίχνοντάς τον κάτω στο έδαφος.

Με τις εικόνες από τον ανεμοστρόβιλο στην Κωνσταντινούπολη να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα μέσα στο 2021. Τον περασμένο Αύγουστο είχαν σημειωθεί σαρωτικές πλημμύρες στην Τουρκία, με ορμητικούς χειμάρρους να παρασύρουν αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ